Klaasje stopt met K3: "Er is plaats voor een opvolgster of opvolger"

dinsdag 9 februari 2021 - 13:03
Na 5 jaar stopt Klaasje Meijer met K3. "Er is plaats voor een opvolgster of opvolger", liet Gert Verhulst weten. David belde hem tijdens 'Spits'.

"Ik ga jullie niet langer in spanning houden: Klaasje heeft besloten om K3 te verlaten." Met die woorden opende Gert Verhulst de persconferentie deze middag. "Na meer dan vijf jaar heb ik besloten om afscheid te nemen van K3", zegt Klaasje. "Het is een enorme stap, maar voor mij een heldere en doordachte beslissing waarin zowel Studio 100 als alle mensen die dichtbij me staan me steunen." Klaasje bedankt al de fans van K3 voor de mooie jaren. "De dansende en zingende kinderen tijdens de shows, de duizenden tekeningen, cadeautjes, brieven en al die mooie verhalen zitten in mijn hart."

Als we de keuze hadden, waren we nog jaren verder gegaan met Klaasje.

Gert Verhulst

"Je hebt mensen die sneller verandering willen in hun leven, avontuurlijker zijn of sneller iets beu zijn. Klaasje is zo iemand", vertelt Gert. "Als we de keuze hadden, waren we nog jaren verder gegaan met Klaasje, maar je kan je hier niet druk in maken. Haar besluit staat vast dus zoeken we een oplossing. Als er ergens een deur sluit, gaat er ergens anders een venster open", zegt hij.

K3 blijft bestaan

Klaasje is Marthe en Hanne heel dankbaar voor de afgelopen jaren. "Het K3-leven is fantastisch, maar ik voel dat het tijd is om mijn vleugels uit te slaan. Ik gun iemand anders mijn plaatsje bij K3 en wil zelf op een andere manier invulling geven aan mijn leven." Marthe en Hanne bedanken Klaasje voor de mooie samenwerking en benadrukken dat ze nog willen doorgaan met het K3-avontuur. "Daarom hebben we samen met Studio 100 beslist om K3 verder te zetten", vertelt Marthe.

K3 gaat voort en daarom gaan we op zoek naar een opvolgster of een opvolger.

Gert Verhulst

Een opvolg(st)er

Klaasje blijft nog een jaar lid van K3. "Er staan nog allerlei zaken op de planning", vertelt Verhulst. "Een grote K3-tour die we door corona moesten uitstellen. Deze tour zal ook de afscheidstour van Klaasje zijn. En er is nog de film 'Dans van de Farao' die in première moet gaan. Maar K3 gaat voort en daarom gaan we op zoek naar een opvolgster of een opvolger. De persoon die de plaats van Klaasje gaat innemen, kan ook een jongen zijn. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en goed kan zingen en dansen, en zich geroepen voelt om Klaasje op te volgen, kan zich aanmelden om haar opvolg(st)er te worden."

"In het verleden waren er ook jongens die zich aanmeldden om bij K3 te komen, maar dat was eerder als grap", vertelt Gert bij David. "Dat waren eerder travestieten in plaats van serieuze kandidaturen. Maar op zich is iedereen welkom. We leven niet langer in hokjes." 

Mensen die zich geroepen voelen, kunnen zich via de website van Studio 100 inschrijven om de nieuwe Klaasje of Klaas te worden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!