Ladybiker Margaux geeft 3 gouden tips om je e-bike in topconditie te houden

dinsdag 25 augustus 2020 - 12:04
Een e-bike is geen goedkope investering. Daarom is het extra belangrijk om er zo goed mogelijk zorg voor te dragen. Ladybiker Margaux krijgt bij Fiets! in Hasselt drie gouden tips om je elektrische fiets in topconditie te houden.

Versnellingen

Als je aan een kruispunt komt waar je even moet stoppen, schakel je best naar een lagere versnelling. Zo leg je minder druk op de motor. Logisch, want bij een auto vertrek je ook in de eerste versnelling.

Bandenspanning

De bandenspanning is enorm belangrijk voor het rijgedrag van de fiets. Het zorgt ervoor dat je aangenamer kan fietsen en rapper je gewenste snelheid bereikt. Daarnaast zorgt een goede bandenspanning ervoor dat je minder batterij verbruikt. Af en toe de bandenspanning eens laten controleren is dus de boodschap!

Batterij

Je hoeft je batterij niet na elke fietstocht volledig op te laden. Probeer het zelf wat in te schatten, net zoals bij je smartphone. Maak je een lange fietstocht? Dan vertrek je best met een volle batterij. Ga je snel even langs de bakker en heb je nog 20%? Dan kan je gerust vertrekken.

In de wintermaanden fiets je misschien wat minder of blijft je e-bike op stal. Dan kan je de batterij best tot 40% opladen en hem nadien binnen in huis bewaren. Zo kan je batterij er tegen de start van de lente volledig tegenaan! 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!