Ladybiker Margaux warmt op voor de Gordel. Fiets jij ook mee?

donderdag 2 september 2021 - 08:32
Van 28 augustus tot en met 5 september kan je opnieuw genieten van de Gordel. Ladybiker Margaux verkende vandaag al een stuk van die zalige fietstocht in de groene, Vlaamse rand rond Brussel.

Net zoals vorig jaar duurt het plezier van de Gordel opnieuw een hele week in plaats van één dag. Van zaterdag 28 augustus tot en met zondag 5 september kan je de Gordelklassieker rijden. Dat wil zeggen 100 kilometer fietsen langs de 19 randgemeenten waar het ontzettend mooi en groen is. "Het is één van mijn favoriete routes in Vlaanderen. Het is een pittige route met heel wat kuitenbijters, maar zo ontzettend mooi. Je fietst door het groen, je zou haast vergeten dat je vlakbij de hoofdstad rijdt. Al zie je ze af en toe eens piepen tijdens een van de vele uitkijkpunten onderweg!"

Ladybikers Margaux en Katleen fietsen zondag 5 september mee. Die dag krijgt de Gordelklassieker een leuk extraatje. Je maakt die dag een ommetje over de ringweg langs de luchthaven. Een plek die normaal gezien niet toegankelijk is voor fietsers!

Nieuw dit jaar: Graveltochten

Focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw pakt uit met Graveltochten, dé fietstrend van het moment. Het zijn fietstochten van 45 of 65 kilometer over voornamelijk grind- en veldwegen. Je kan het een beetje vergelijken met de Strade Bianchi van de Gordel. Onderweg kom je door de prachtige Zennevallei en het Pajottenland. Opgelet: gravelroutes zijn niet echt geschikt voor stadsfietsen. Je legt het parcours beter af met een mountain- of gravelbike. 

Het Gordelparcours is één van de mooiste fietsroutes van Vlaanderen!

Margaux

Ik wil meefietsen!

Meefietsen met de Gordel is volledig gratis. Je schrijft je best op voorhand in, zo ben je verzekerd onderweg. De afstanden en het tempo kan je volledig zelf kiezen. Veel fietsplezier!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!