Maaike Cafmeyer gaat poetsen voor De Warmste Week: "Als het om te poetsen is, vinden we geen vrijwilligers"

woensdag 18 december 2019 - 10:09
Studio Globo Roeselare is dringend op zoek naar vrijwilligers om het Indiaas inleefdecor te poetsen. De vzw deed een oproep via de Radio 2 Hotline om poetsers te vinden. Maaike Cafmeyer ging met plezier een handje helpen.

De wereld ontdekken in een inleefdecor

Studio Globo is een NGO voor ontwikkelingssamenwerking die gespecialiseerd is in culturele vorming. Kinderen en jongeren kunnen er een stukje van de wereld ontdekken in de prachtige inleefdecors.

In Roeselare is er een Indiaas inleefdecor. Kinderen kruipen er in de rol van een Indiër en ondervinden zo hoe het is om er te leven en te werken. Zo merken ze dat het leven in India op veel vlakken op dat van ons lijkt maar er zijn ook belangrijke verschillen. De kinderen komen onder andere in aanraking met onrecht, te weinig loon en slechtere werkomstandigheden en ze leren er voor hun rechten opkomen.

"Iedereen met een poetsdrang, kom af!" 

Om de inleefdecors te onderhouden en te poetsen, is de vzw afhankelijk van vrijwilligers. Educatief medewerker Heleen De Bel moet veel moeite doen om een poetsploeg te vinden. "We hebben vaste mensen die onderhoudswerken doen maar enthousiaste poetsers vinden, is een pak moeilijker. Daarom doen we nu een oproep aan mensen die graag poetsen. We kunnen jullie hulp goed gebruiken!"

De vele hoeken en kantjes van het decor zijn een uitdaging voor poetsers.

Heleen De Bel, educatief medewerker

Elke schoolvakantie is er een poetsdag

Studio Globo in Roeselare is dus nog op zoek naar poetshulpen. Maar ook voor de ander inleefdecors in Brussel, Antwerpen, Hasselt en Gent zoekt de organisatie helpende handen. 

Heb jij interesse? Stuur dan zeker een mailtje naar info@studioglobo.be. De medewerkers kijken dan samen met jou op welke locatie je kan gaan helpen. Uiteraard houden ze rekening met de plek waar je woont.

Elke schoolvakantie organiseert de vzw een poetsdag in de verschillende decors. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!