Met deze levenswijsheden word je graag 50: "Het echte leven begint nu pas!"

dinsdag 8 september 2020 - 10:03
Unsplash
50 jaar! Je kan het bekijken als een halve eeuw of een tweede jeugd die voor je klaar staat. Onze Cathérine Vandoorne werd 50, hoera! Dit is de meest wijze raad die jij ooit kreeg en met haar wou delen:

Puur leven 

Luisteraar Greet Vandevelde is 61 jaar en dus een ervaringsdeskundige: "50+ schept meer persoonlijke ruimte. Je hoeft je niet meer te bewijzen. Dat maakt het leven wat makkelijker. Ik vind het ook gemakkelijker om voor mijn échte mening uit te komen zonder me al te veel in bochten te moeten wringen. Meer puur leven dus en dat is veel makkelijker!"

Volg je buikgevoel in je leven!

Nicole De Wever, 66 jaar, Lede

Ook Anne Marie Vanderlinden, 70 jaar, kreeg ooit een levenswijsheid die ze graag wil delen: "Geniet elke dag van de kleine dingen. Ooit zei iemand tegen mij: "Trek het je niet aan, alleen je broek en je kousen, en geloof mij ... Dat is een wijze raad. Het ergste in de wereld is ziek zijn. Gezondheid is onze grootste rijkdom. Het klinkt cliché maar het is de waarheid."

Het begint allemaal pas bij 50! Nu wordt er naar je geluisterd, je weet overal wel raad op en krijgt veel meer aandacht. Dat is heel leuk en jij doet er mee wat je wil

Irene van Der Voort, 72 jaar, Lille

"Geniet van elk moment!"

Ook Lutgarde Bultinck is al een paar jaar de 50 voorbij: "Geniet van elk moment! Het leven is leuker, rustiger en aangenamer na 50. Je relativeert meer. Niks moet nog én alles kan en mag. Je hebt geen complexen meer over je uiterlijk en eindelijk leg je je er bij neer dat het is wat het is ( en beter wordt het niet😁). Het is de periode dat er mogelijks kleinkinderen komen en wat is er mooier dan zo’n geschenk. Zij brengen het kind in jezelf terug. Door je (leef)tijd kom je tot het besef dat je de resterende gegeven tijd best zinvol invult. Je steekt dus enkel nog energie in de dingen die voor jou belangrijk zijn en al de rest is overbodig. Maak er nog een leuke dag van en... het échte leven begint bij 50!"

Adelheid Deneckere is 61 jaar en een levensgenieter: "Laat die nieuwe voordeur niet aan je hart komen. Dit jaar ben je trouwens weer een jaartje jonger dan volgend jaar! Ik ben ondertussen al 61 en de jaren worden alsmaar mooier. Ik geniet er meer van omdat ik besef dat het stukje dat me rest alsmaar korter wordt. Dus geniet ervan en we genieten samen!"

 

 

50 is maar een getal! Hoe je je voelt in je hoofd is veel belanrijker. 

Marieken van Dommelen, 66 jaar

Het leven is geven en nemen, én genieten van ook heel kleine dingen. 

Chris Desloovere, 64 jaar  

Stel niet meer uit

Rita Smets is 58 jaar en werd maar al te graag 50: "Bij 50 begint er een nieuwe start. Geniet er ieder moment van en doe wat er nog op je 'to do lijstje' staat. Stel het niet meer uit. Ik ben nu bijna 59, en ik doe enkel waar ik mij goed bij voel en blij van word. Het zit meestel toch in de kleine dingen!"

Ook Michel Oyen, 61 jaar geeft gouden raad: "50jaar! Waarom binnen je comfortzone blijven als er daarbuiten nog oh zoveel meer te ontdekken valt. Go for it!"

Welkom aan voordeur 50! Geniet van alle aandacht, wensen en cadeautjes!

Danielle Janssens, 59 jaar, Schoten

Gewoon blijven genieten van het leven!

kristel waghemans, 50 jaar

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!