Miguel Wiels over '24 uur live in Sportpaleis': "We gaan op 24 uur inhalen wat we een jaar gemist hebben"

dinsdag 23 februari 2021 - 14:00
Miguel Wiels
VRT
Miguel Wiels zal, samen met meer dan 100 artiesten, op vrijdag 12 maart een hele dag een concert geven in het Sportpaleis van Antwerpen. Het is een signaal om aan te geven dat ze klaar zijn om opnieuw op te treden.

Een zot idee

Op donderdag 12 maart 2020 sloten de concertzalen hun deuren. Exact één jaar later willen artiesten met een non-stop concert van 24 uur in het Sportpaleis tonen dat ze klaar zijn om binnenkort op onze podia opnieuw het beste van zichzelf te geven voor een live publiek. Het concert kan je niet in het Sportpaleis bijwonen. Je kan het volgen vanuit jouw zetel via de website van Het Laatste Nieuws. Miguel Wiels: "Op 12 maart is het exact één jaar geleden dat de lockdown officieel is afgekondigd. Zoals je weet, hebben de artiesten en muzikanten een heel jaar niet kunnen optreden. Onlangs ontstond er een zot idee om een muziekmarathon te doen. Op vrijdag 12 maart vanaf 18u gaan we 24 uur lang non-stop muziek maken in het Sportpaleis."

Alle genres naast elkaar

Miguel Wiels: "Voor dit concert hebben we alle artiesten gebeld die we kennen. Ondertussen zijn er al meer dan 100 artiesten die mee doen. Het leuke hieraan is dat al die artiesten alle genres van de muziek vertegenwoordigen. Kleinkunst, pop, schlager, rockmuziek, enzovoort. Iedereen is heel enthousiast en samen met onze band gaan ze zij aan zij muziek maken. We gaan op 24 uur inhalen wat we een jaar gemist hebben. We hebben uitgerekend dat we 420 liedjes moeten spelen. (lacht) We willen met heel de muzieksector een positief gevoel geven aan de hele wereld met de boodschap dat we allemaal heel veel zin hebben om er in te vliegen."

We hebben uitgerekend dat we 420 liedjes moeten spelen.

Miguel Wiels

Spelen op karakter

Op vrijdag 12 maart om 18u zitten we met heel de wereld klaar om dit concert in het Sportpaleis te volgen. Wat moeten we daarvoor doen? Miguel Wiels: "Het hele concert wordt gratis gestreamd via hln.be. Je zal een lange rij van artiesten zien die 24 uur lang optreden. Ik ga een hele dag piano spelen en mijn muzikanten zullen ook een hele dag muziek spelen. We hebben dit nog nooit gedaan, maar als het moeilijk wordt, spelen we verder op karakter. (lacht)" 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!