Na de spectaculaire videoclip van Clouseau zijn dit de 5 beroemdste muziekvideo's met special effects

woensdag 8 januari 2020 - 11:51
beroemde videoclips
Voor de promotie van hun liedjes bedenken artiesten vaak opvallende videoclips. En er mogen af en toe wat speciale effecten gebruikt worden.

Thriller - Michael Jackson

De videoclip van 'Thriller' van Michael Jackson wordt door heel wat respectabele muziektijdschriften beschouwd als de beste clip. Eigenlijk is 'Thriller' meer een minifilm. Het verhaal duurt maar liefst 14 minuten en werd geregisseerd door John Landis, bekend van de films 'The Blues Brothers' en 'An American Werewolf in London'. Tijdens het nummer verandert Jackson in een zombie en een weerwolf. Wat voor de jaren 80 redelijk spectaculair was. 
Door de grote populariteit van het liedje draaide MTV de clip soms wel twee keer per uur.  Naast Michael Jackson is Ola Ray te zien. Zij was in 1980 'Miss June' in Playboy.

Take on me - A-Ha

De Noorse groep A-Ha pakte in 1984 uit met een leuke videoclip. Hiervoor is een combinatie gebruikt tussen animatie en acteren. Het verhaal gaat over een vrouw die een stripverhaal leest en door het hoofdpersonage uitgenodigd wordt om met hem het ene avontuur na het andere te beleven. Elke tekening werd toen nog met de hand getekend. 
De regisseur Steve Barron had net de clip van 'Billie Jean' van Michael Jackson gedraaid. 

Sledgehammer - Peter Gabriel

De videoclip van 'Sledgehammer' van Peter Gabriel werd gemaakt met plasticine stop-motion-animatie. Een techniek die ook gebruikt werd voor de films 'Wallace & Gromit' en 'Chicken run'.
Tijdens het productieproces lag Peter Gabriel 16 uur onder glas. De clip werd beeld per beeld opgenomen.
De videoclip won negen MTV Video Music Awards.

Weapon of choice - Fatboy Slim

De videoclip van 'Weapon of choice' van Fatboy Slim wordt ook wel eens de ‘Christopher Walken hotel dancing’ genoemd. Acteur Christopher Walken danste tijdens het liedje door een hotellobby. Hij vliegt zelfs op een spectaculaire wijze door de lucht. Wat voor die tijd opmerkelijk was. 
Walken vond het idee van de regisseur voor de clip zo goed, dat hij er geen geld voor vroeg.

Bohemian rhapsody - Queen

Omdat 'Bohemian Rhapsody' van Queen zo ingewikkeld was voor een playback-optreden in het televisieprogramma 'Top Of The Pops' werd er een videoclip gemaakt. In slechts vier uur tijd en met een budget van 4500 pond wordt de clip ingeblikt.
De special-effects werden ter plaatse gecreëerd. Het effect waarbij je het gezicht van Freddie Mercury meerdere malen achter elkaar ziet, ontstond doordat de zanger voor een scherm stond waarop de camerabeelden werden geprojecteerd. 
De uit duizenden herkenbare pose die Queen aanneemt in de videoclip is gebaseerd op een foto van de Duitse actrice Marlene Dietrich. Ze werd voor een promotiefoto voor de film 'Shanghai Express' van boven belicht met één enkele spot.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!