Niels Destadsbader: "Ik heb 'Sterker' geschreven voor mijn overleden vriendin Caroline"

donderdag 16 september 2021 - 13:06
Niels Destadsbader
Radio 2
Heel vaak zijn nummers uit het leven gegrepen. En dat is voor 'Sterker' van Niels zeker het geval. Hij schreef het lied voor zijn vriendin Caroline die het afgelopen jaar de strijd verloor tegen pancreaskanker. Ondertussen is Niels ook peter geworden van de organisatie KickCancer.

'Sterker' voor Caroline

Niels Destadsbader schreef het liedje 'Sterker' voor een goede vriendin Caroline, die overleed aan kanker. "Ik heb tijdens corona afscheid genomen van Caroline. Ze was maar 47 jaar. Het is heel vlug gegaan. Het was tijdens een periode waar we geen mensen mochten zien. De laatste weken ben ik heel veel bij haar geweest. Of het nu mocht of niet. Als je voelt dat iemand, die dicht bij je staat, haar laatste dagen tegemoet gaat, wil je daar gewoon bij zijn en vast pakken. Op een bepaald moment heb ik Miguel Wiels gebeld met het idee om voor haar een liedje te schrijven. Ze heeft het nog kunnen horen. Toen ik daarna naar huis reed, is ze gestorven. Het was alsof ze gewacht heeft op het liedje. Ze was er trots op. Het thema is heel herkenbaar. Hoeveel mensen hebben niet iemand in die periode moeten afstaan?" 

Toen ik daarna naar huis reed, is ze gestorven. Het was alsof ze gewacht heeft op het liedje. Ze was er trots op.

Niels Destadsbader

'Sterker' in het Sportpaleis

Wat vonden de 2 kinderen van Caroline van het liedje? "Mathis en Camille zijn jongvolwassenen en zijn heel blij en trots. Het is ook een manier om herinnerd te worden aan hun mama." Vind je het niet vreemd om het liedje te zingen? "Het is wennen. Het zal ook vreemd zijn om 'Sterker' binnenkort in het Sportpaleis voor 18.000 mensen te zingen. De helft van Deerlijk, waar ze gekend was, zal daar ook zijn. Het zal bijzonder zijn. We hebben ook de show en het album 'Sterker' genoemd. Ik hoop stiekem dat het een liedje is dat de mensen binnen 5 jaar wensen dat we het nog altijd zullen spelen. Dat is voor een manier om Caroline voor altijd bij ons te hebben."

KickCancer

Is dat ook de reden om peter te worden van KickCancer? "Ik ben al een aantal keren in contact gekomen met mensen die ons nauw aan het hart lagen en kanker hadden. Ik denk daarbij aan Caroline, Johnny Voners, twee vrienden en mijn vader. Het dringt jouw huiskamer binnen, zonder dat je het goed beseft. Ik hou ontzettend veel van kinderen. Er zijn veel kankers die bij kinderen voorkomen. Er is nog veel werk als het gaat over medicijnen en onderzoek naar kinderkanker. KickCancer zamelt geld in om het onderzoek nog beter te maken.

Run to Kick

Je gaat binnenkort ook gaan lopen voor KickCancer. "Op zaterdag 26 september ga ik aan het Atomium in Brussel 'Run to kick' lopen. Mensen kunnen zich daarvoor nog steeds inschrijven. Je kan mij of andere lopers ook sponsoren als je er niet bij kan zijn. Het kan via runtokick.be. Je kan er een centje achterlaten voor alle kinderen die het nodig hebben."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!