Nieuw op Viva: Vaya Con Dios

donderdag 25 april 2019 - 11:00
Dani Klein
5 jaar nadat Vaya Con Dios stopte, verschijnt de biografie op vivavlaanderen.be

Het verhaal van Vaya Con Dios begon toevallig met een optreden bij de opening van een boetiek in Gent. Dani Klein, Willy Willy en Dirk Schoufs zagen dat het goed was en gingen verder.
Met hoogtes en laagtes. En heel veel hits: "What's a woman", "Just a friend of mine", "Nah neh nah", "Don't cry for Louie", "Johnny", ...

Telefoonboek

Op vivavlaanderen.be krijgt je het volledige verhaal van Vaya Con Dios te lezen. Het werd geschreven door Marc Brillouet. In het archief van de VRT vonden we heel wat video’s die de carrière van Vaya Con Dios illustreren. Er is ook beeldmateriaal van de andere projecten waar Dani Klein aan meegewerkt heeft: Arbeid Adelt! en Purple Prose. Dani had ook een bijdrage bij de groepen Beeside, Steelover en het project Dani sings Billie
Je verneemt op vivavlaanderen.be hoe Vaya Con Dios aan zijn groepsnaam kwam. En hoe de klassieker “What’s a woman” in een Nederlandse televisiestudio tot stand kwam. Je ziet ook hoe een gitarist in de videoclip van “Nah neh nah” een zangeres bijna arbeidsongeschikt maakt. Door met zijn gitaar haar een mep in het gezicht te geven. 
In de biografie van Vaya Con Dios lees je ook hoe een telefoonboek het ideale hulpmiddel was om een artiestennaam voor Danielle Schoovaerts te kiezen.
Viva Vaya Con Dios!

www.vivavlaanderen.be, de schatkamer van de Vlaamse populaire muziek! 

Klik hier voor de biografie van Vaya Con Dios op vivavlaanderen.be

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!