Ola zingt 'Long night' in 'Radio 2 Bene Bene'

donderdag 29 april 2021 - 07:00
Ola
Radio 2
Ola is 21 jaar en nog maar enkele jaren met muziek bezig. De veelbelovende muzikant was voorbestemd om basketter te worden, maar die droom liep helaas mis. Hij ging zich focussen op de muziek en leerde gitaar spelen. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt Ola zijn debuutsingle 'Long night', een nummer over het decadente nachtleven van zijn vrienden waar hij afstand van doet.

'Long night'

In de studio van 'Radio 2 Bene Bene' zit een veelbelovende nieuwkomer. Ola komt zijn debuutsingle 'Long night' brengen en heeft nog even zijn Nederlands geoefend. "Ik woon en werk in Brussel, dus ik spreek voornamelijk Frans. Ik hoop dat mijn Nederlands een beetje verstaanbaar is. 'Long night' gaat over het nachtleven dat eigenlijk nooit mijn ding geweest is. Ik ben heel laat begonnen met naar feestjes te gaan en ik wist meteen dat het niets voor mij was. Ik wil zeker niet zeggen dat uitgaan niet goed is, maar ik vond het gewoon nooit leuk. Voor deze single kon ik rekenen op de hulp van twee mensen die enorm goed zijn in hun vak, Nina Sampermans en Wouter Hardy. Wouter werkte eerder al voor Duncan Laurence en Nina schreef al voor Hooverphonic."

Van basketter naar muzikant 

Het interview met Ola had ook evengoed op Sporza kunnen plaatsvinden als alles was gegaan zoals gepland. "Ik speel al heel lang basketbal en toen ik 17 was besloot ik om naar Amerika te gaan om daar professioneel basketter te worden. Helaas had ik een heel slecht jaar en heb ik beslist dat het toch niets voor mij was. Toen ik terug in België kwam, besloot ik om mijn andere passie te volgen. Ik wou altijd al muziek maken, maar ik nam het voordien nooit serieus. Uiteindelijk heb ik gewoon de gok gewaagd, want muziek gaf me veel voldoening en plezier." 

Ik wou niet alleen zingen, maar ook zelf muziek spelen en mijn eigen nummers schrijven, want zo deden mijn idolen het ook.

Ola

Gitaarles met Youtube

Ola speelde nog geen instrument toen hij besloot om het te wagen als muzikant. Hij heeft zichzelf dan maar gitaar leren spelen. "Ik wou niet alleen zingen, maar ook zelf muziek spelen en mijn eigen nummers schrijven, want zo deden mijn idolen het ook. Toen ik 18 was heb ik mezelf gitaar leren spelen met filmpjes op Youtube. Dat was voor mij de beste manier. Je leert iets veel beter als je het jezelf hebt aangeleerd, vond ik. Het jaar daarna ben ik les gaan volgen aan de Jazzstudio in Antwerpen om nog meer te leren. Mijn vader studeerde daar vroeger drums en die heeft me overtuigd om ook aan de Jazzstudio te gaan studeren." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!