Ontdek 'm nu: de Radio 2-podcast 'De allereerste keer' met Sabine Hagedoren, Sabine Appelmans en Jelle Cleymans

dinsdag 19 januari 2021 - 13:56
De allereerste keer gaan sporten, of na een langere periode opnieuw gaan sporten: je wil dat wel graag, maar toch lijken er altijd zoveel redenen om het uit te stellen. En als je als kind al niet heel erg sportief was, hoe moet je er dan als volwassene ooit echt aan beginnen? In 'De allereerste keer' bekijkt Cathérine Vandoorne met Sabine Hagedoren, Sabine Appelmans en Jelle Cleymans hoe ook zij het moeilijk vinden om ruimte en tijd te maken voor sport in hun leven.

Luisteren naar podcasts van 'De allereerste keer' doe je in de Radio 2-app! Ontdek hier hoe je dat moet doen!

Heb je de app nog niet gedownload? Dat kan hier!

Jelle Cleymans - woensdag 20 januari

Jelle Cleymans vindt zichzelf geen échte atleet. Buiten komen om te sporten, het vraagt steeds weer een inspanning. Vroeger had hij het vooral voor ploegsporten. Tegenwoordig stapt hij vooral op de koersfiets. 

Sabine Hagedoren - donderdag 21 januari

Sabine Hagedoren gaat resoluut voor tennis. Ze doet het met vriendinnen, waardoor het sportmoment een heel sociaal gebeuren is. Een sociaal- én een mode-gebeuren. Want met de vriendinnen spelen ze in de interclub competitie en dan 'moet' er echt wel vergaderd worden over de gezamenlijke outfit. Vooral de kleur is van belang. De dames noemen zich niet voor niets The Pink Ladies! 

Sabine Appelmans - vrijdag 22 januari

Tennis, padel, moutainbiken, yoga, … Ex-toptennisser Sabine Appelmans draait er haar hand niet voor om. Als coach benadrukt ze telkens opnieuw dat je een onderscheid moet maken tussen 'gewoon' sporten en topsport. Stel haalbare doelen, in verschillende stappen. Het gaat niet om wereldrecords breken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!