Op bezoek bij Rubens, Rops en Brel tijdens de museumronde

zondag 25 juli 2021 - 08:10
Fondation Brel
Fondation Brel
Elke zondagochtend van de zomervakantie neemt Erika T’Jaeckx van museumPASSmusées ons mee op museumronde door ons land. In Radio 2 Zomerweekend geeft ze ons telkens een tip voor een museum in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Zondag 25 juli: musea met 1 hoofdrolspeler

Vlaanderen: Rubenshuis in Antwerpen, het 'palazzo' waar de Vlaamse meester werkte en woonde in de 17de eeuw, met een mooie tuin!

Wallonië: Félicien Rops Museum in Namen, in een oud herenhuis in het oude centrum kan je het leven en werk van deze kunstenaar ontdekken

Brussel: Fondation Brel, een permanente digitale tentoonstelling brengt je in vervoering door het levensverhaal en de muzikale creaties van Jacques Brel.

Zondag 18 juli: musea met mooie kunst

Vlaanderen: FelixArt Museum in Drogenbos, een must see voor iedereen die van abstracte kunst houdt

Brussel: Museum voor Kunst en Geschiedenis, waar je een boeiende reis maakt door tijd en ruimte, van de oudheid tot de Europese decoratieve kunsten, van nationale archeologie tot de niet-Europese beschavingen.

Wallonië: BPS22 in Charleroi, het museum voor kunst van de provincie Henegouwen, met vooral grootse installatiekunst en zelfs graffitikunst!

Zondag 11 juli: bijzondere musea die niet iedereen kent

Vlaanderen: Nationaal Museum van de Speelkaart in Turnhout: wandel langs een enorme collectie van speelkaarten en kom te weten hoe ze gedrukt worden!

Wallonië: Museum van het Klein Formaat in Nismes: een museum dat focust op kleine parels kleiner dan een A4-formaat.

Brussel: Art et Marges Museum: dit museum verzamelt 'outsiderkunst', vooral van mensen met een mentale beperking.

Zondag 4 juli: met het hele gezin

Vlaanderen: De Wereld van Kina in Gent, een natuurmuseum waar kinderen spelenderwijs bijleren over kostbare mineralen, planten en dieren.

Wallonië: Archéoparc de Rochefort.  Middenin een prachtig natuurdomein vind je hier de restanten van een indrukwekkende Gallo-Romeinse villa.

Brussel: Planetarium.  Aan de voet van het Atomium ontdek je de wonderen van de sterrenhemel, geprojecteerd op een 360° scherm.

Als je deze zomer met je museumpas ook effectief een museum in elk Belgisch Gewest bezoekt, dan maak je kans op een weekend voor twee.  Alle info hierover vind je op de museumpas-website.

Museumronde door België

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!