Op tracktocht met Arnout Hauben

donderdag 5 juli 2018 - 09:23
arnout hauben
Deze week is reportagemaker Arnout Hauben te gast in ‘Tracktocht’. Arnout houdt van mensen en hun verhalen. Hij verdiept zich in zowel de geschiedenis van WOI als in die van de Antwerpse Zoo.

En ondertussen is hij alweer begonnen met de opnames voor een nieuwe reeks rond de Noordzee. Arnout weet als geen ander dat een goed verhaal nooit verveelt en dat bij een boeiende historie  wervelende muziek hoort!

Tracklist

Abba – Fernando
Arnout is geboren op 16 april 1976, op dat moment stond Abba met Fernando op nummer 1!

Roger Miller - Whistle Stop
Whistle Stop is de begintune van een luisterplaat met het verhaal van Robin Hood op. Kleine Arnout heeft er ontelbare keren naar geluisterd.

Melina Mercouri & Vangelis – Athina

Griekenland is voor het gezin ‘Hauben’ altijd ontzettend belangrijk geweest. Ze gingen er met vakantie, zijn broer heeft er gestudeerd, gewoond en is er getrouwd. Arnouts eerste reis, helemaal alleen was naar Griekenland. En vader Hauben – professor geschiedenis, is een groot fan van Melina Mercouri.

Adriano Celentano – Azzuro
Een liedje waaraan mama Hauben mooie herinneringen heeft. Ze kreeg het cadeau van papa Hauben, op reis in Italië.

The Scabs - Hard Times
Met dit nummer denkt Arnout altijd terug aan de momenten dat zijn oudere broer platen draaide in de kamer naast de zijne. Arnout is meerdere keren in slaap gevallen met de muziek van ‘The Scabs’
 
U2 - I Still Haven’t Found What I’m Looking For
U2 was de eerste muziekcassette die Arnout kocht. Hij heeft ze destijds heel veel gespeeld en nog steeds is de ‘cassette’ van toen in ‘leven’!

REM - Orange Crush
Op 15 – 16 jaar had Arnout een eerste liefje, hij zag haar tijdens het weekend. Zijn dagen op internaat schreef Arnout haar brieven.

dEUS - Nothing Really Ends
dEUS doet Arnout terugdenken aan zijn studentenjaren in Brussel. dEUS ging internationaal, er was veel bewondering voor de groep!
 
Tracy Chapman - Fast Car
In de muziek van Tracy Chapman, kan Arnout troost vinden.

Nick Cave - Into My Arms
Muziek die zijn jaren op internaat kleurde. Arnout speelde zelf ook gitaar in die periode, en trok toen voor het eerst naar Pukkelpop, met Nick Cave als één van de hoogtepunten.

Raymond - Brussels By Night
Tijdens zijn studies in Brussel was Arnout als barman aan het werk in de KVS. Dat was werken middenin het toneelmilieu. Je mocht achter de schermen, en je zag alle voorstellingen. Heel toffe job!

Norah Jones - Come Away With Me
Norah Jones was de absolute top in 2003 en blijft voor altijd verbonden met de geboorte van zijn zoon Stan.

Freek De Jonge - Leven Na De Dood
Een beetje humor aan het einde van de rit. Relativere. Freek De Jonge en 'Leven na de dood’ mogen ze op zijn begrafenis draaien.

Ben E King - Stand By Me
‘Stand by me’ is het liedje dat Arnout opdraagt aan zijn vrouw Mieke!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!