Pionier van de Belgische dance muziek Maurice Engelen ontvangt carrièreprijs van Sabam: "Ik voel me bijzonder verheugd en vereerd met deze carrièreprijs."

woensdag 13 november 2019 - 14:44
Maurice Engelen
Anthony Pidgeon
Maurice Engelen heeft al een rijkgevulde muzikale loopbaan achter de rug. Hij werd daarvoor beloond met 'De Muze van Sabam'.

Het regent carrièreprijzen. Na de aankondiging van een Lifetime Achievement-award voor Arno tijdens de MIA's, kreeg Maurice Engelen de trofee 'De Muze van Sabam' voor zijn betekenis aan de muzieksector. 
Maurice ontving deze prijs uit handen van Sabam CEO Carine Libert en Sabam voorzitter Jan Hautekiet tijdens een dubbelconcert van Praga Khan en Lords of Acid in het Kursaal in Oostende.
Hij werd daarbij beloond voor zijn indrukwekkende carrière van 30 jaar. Hij kreeg ook nog 3 kussen voor zijn 60ste verjaardag.

Pionier dance muziek 

Begin jaren 80 startte Maurice Engelen zijn muzikale loopbaan als oprichter van de onafhankelijke platenfirma Antler-Subway. Hij staat mee aan de wieg van de Belgische dance muziek.
Als platenbaas ligt hij mee aan de basis van het succes van Milk Inc, Kate Ryan, Belle Perez, 2 Belgen, Nacht und Nebel, Won Ton Ton, Yasmine en 2 Fabiola
Het duurt tot 1987 voor hij zichzelf ontplooit als componist en producer.  Zijn alter ego Praga Khan wordt een wereldwijd fenomeen. Met successen tot in Japan en de Verenigde Staten.
Ook met het project Lords of Acid speelde Maurice Engelen de wereld plat.

Ik voel me bijzonder verheugd en vereerd met deze carrièreprijs. Ik wil deze prijs ook opdragen aan de vele fans wereldwijd die mij de mogelijkheid gegeven hebben om mijn muzikale droom te realiseren.

Maurice Engelen

De Muze van Sabam

De Muze van Sabam is een carrièreprijs die Sabam al sinds 1984 uitreikt aan haar vennoten als bekroning voor een bijzonder succesvolle carrière. 
Eerdere laureaten waren onder andere Pieter Aspe, Arno, Robbe de Hert, Rocco Granata, Dani Klein, Harry Kümel, Raoul Servais, Jacques Vermeire, Will Tura en Urbanus. Maurice Engelen is in goed gezelschap.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!