R.E.M. staat opnieuw in de hitlijsten dankzij het coronavirus

maandag 16 maart 2020 - 12:30
Michael Stipe
NurPhoto
De coronacrisis doet vreemde dingen met de mens. Sommigen denken dat het einde van de wereld nabij is en beginnen dan een oude hit van R.E.M. uit 1987 te streamen, waardoor die opnieuw in de Amerikaanse hitlijsten staat.

R.E.M.

In de Verenigde Staten wordt 'It’s the end of the world as we know it (And I feel fine)' massaal gestreamd nadat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aankondigde dat er een pandemie is naar aanleiding van het coronavirus.

Het einde van de wereld in een droom

Zanger Michael Stipe van R.E.M. zingt in het liedje over zijn bezorgdheid over verschillende gebeurtenissen die in de wereld gebeurden in de jaren 80. In het nummer verwijst hij naar orkanen, aardbevingen, overbevolking in de wereld en het opdrogen van natuurlijke hulpbronnen, zoals fossiele brandstoffen. Toen hij het liedje geschreven had, vertelde Stipe dat hij geregeld in zijn dromen het einde van de wereld ziet.

Het liedje 'It’s the end of the world as we know it (And I feel fine)' staat op het album 'Document' en betekende de grote doorbraak van R.E.M.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!