Rob de Nijs over ziekte van Parkinson: "Het is een opluchting dat het bekend werd en ik geen toneel meer hoef te spelen op het podium"

donderdag 14 november 2019 - 10:16
Rob De Nijs
In het Nederlandse praatprogramma 'Pauw' heeft Rob De Nijs voor het eerst vrijuit gesproken over zijn symptomen van de ziekte van Parkinson.

Op woensdag 13 november was de zanger Rob De Nijs te gast in het Nederlandse praatprogramma 'Pauw'. Daar vertelde hij voor het eerst openlijk over de ziekte van Parkinson.
De Nijs praatte over de symptomen. Hij heeft namelijk last van een bevende hand en evenwichtsstoornissen. Hij vertelde ook over de onzekerheid van het verloop van de ziekte en de therapie die hij momenteel volgt. 
Presentator Jeroen Pauw probeerde ook het taboe op de ziekte te doorbreken met getuigenissen van drie patiënten en de deskundige uitleg van een neuroloog.

Het is voor mij een enorme opluchting geweest dat het bekend werd en dat ik geen toneelstukje meer hoef op te voeren op het podium. 

Rob De Nijs

Afscheidstournee

Liedjes zingen is nog steeds geen probleem bij Rob De Nijs. Momenteel vult hij nog steeds volle zalen met zijn voorstelling '60 jaar artiest', een theatershow met hits en klassiekers uit zes decennia.
Na deze concerten volgt er nog een afscheidstournee. En als het van Rob De Nijs afhangt, zal er daarna nog één volgen. 

Daarna komt er nog één, zingen is mijn lust en mijn leven, ik kan niet stoppen, neen.

Rob De Nijs

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!