de madammen
Rog is vis van het jaar: ontdek enkele recepten!
In de keuken
wo 25 aug. - 6:00
De verkoop van rog - een bijvangst van de tongvisserij - stijg sinds 2018 geleidelijk, maar er is nog veel potentieel en daar kan de vis van het jaar bij helpen. Ondanks de grote aanvoer én het feit dat de vissoort betaalbaar is, is ze niet bekend bij alle Vlamingen. Het overgrote deel van de vangst wordt verkocht in speciaalzaken (45%) en op de markt (29%).
Klaarmaken
De rog kan je bijna helemaal opeten. Er zitten immers geen graten in. Door de vis te bakken wordt het kraakbeen flexibel en kan je die ook gewoon eten. Maar je hebt wel wat geduld nodig.
De vis kan je best bakken op een laag vuurtje met genoeg olie en/of boter en daarna serveren met een dressing en wat kappertjes.
De rog is ook lekker op de BBQ met wat dressing en salade. Perfect voor het zonnige weekend dus!
Hieronder vind je alvast twee receptjes met rog, met dank aan Jeroen Meus. Smakelijk!