Siska Schoeters en haar droomauto uit de jaren 90: de Porsche 964 Speedster

maandag 5 oktober 2020 - 11:46
Deze week is het bij Radio 2 'De Klassiekers Van De Jaren 90'. In de jaren 90 werd niet alleen steengoede muziek gemaakt. Er werden ook bloedmooie wagens gemaakt. Siska ontmoette vanochtend bij De Madammen haar droom op vier wielen uit die jaren 90: een Porsche 964 Speedster.

"Dit is een Porsche 964 Speedster uit 1993. Die lijkt op een gewone klassieke 911, maar toch zijn er enkele verschillen", zegt Porsche kenner Ruben Bosch van Collection By Vermant. "Hij heeft een andere achterkant en een lagere voorruit. Het is een iets sportiever model dan de klassieke 911. En ook bijzonder zeldzaam: in de uitvoering zoals die hier staat, zijn er slechts 14 stukt van gemaakt."

Snel en krachtig

"De Porsche 964 Speedster is een snelle wagen, zoals zijn naam verklapt. De auto heeft 250 pk, maar door de jaren heen kan een auto enkele pk's verliezen. Porsche nam daarin het zekere voor het onzekere en zorgt dat elke wagen net iets meer pk's heeft dan op papier. Zo kan geen enkele klant na verloop van tijd klagen dat zijn auto te weinig kracht heeft."

Auto's uit de jaren 90

In de jaren 90 zagen auto's er anders uit dan vandaag. "Alle tellers en metertjes waren nog analoog, geen digitale schermen", steekt Ruben van wal. "In de jaren 90 is er veel technologische evolutie geweest. Airco werd toegankelijk, wagens met zes versnellingen verschenen vaker in het straatbeeld en de auto's werden steeds veiliger. Zo werden steeds meer auto's uitgerust met frontale en zijdelingse airbags en ABS remsystemen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!