'Space Force' op Netflix: lockdown serietip van FilmWard

vrijdag 29 mei 2020 - 16:00
FilmWard
FilmWard is fan van 'Space Force', een knotsgekke serie over een legerbasis op de maan.

"'Space Force' is een nieuwe reeks van 8 afleveringen op Netflix. De inspiratie voor deze serie vonden de makers bij president Trump die binnenkort een legerbasis op de maan wilt bouwen. De serie is grappig maar toch ook kritisch voor het echte Witte Huis. Acteur Steve Carell speelt een generaal die dik tegen zijn goesting die legerbasis moet beginnen bouwen. Eerst gebeurt dat op een stoffige basis in Colorado, omdat ze zomaar niet naar de maan kunnen. Elke lancering van de raketten mislukt."

"In één van de allereerste scenes zie je een boodschap van de president. Hij wil 'Boots on the moon' of 'Laarzen op de maan' schrijven. De fictieve president tweet per ongeluk 'Boobs on the moon' of 'Borsten op de maan'. De toon van de reeks is meteen gezet. Op de legerbasis zijn er alleen maar idioten. Niemand weet van iets, behalve één man. Een echte wetenschapper die heel de tijd in conflict geraakt met Het Witte Huis, waar ze niets van wetenschap willen weten. Die wetenschapper wordt, met heel veel droge humor, gespeeld door John Malkovich.

Strijkplank van Ward

Een andere rol is voor Lisa Kudrow, die we kennen als Phoebe in 'Friends'. "Ik heb haar onlangs voor deze serie mogen interviewen. Zij zat in haar living en ik in de mijne in Leuven, want ik mocht om begrijpelijke redenen niet naar Los Angeles. Ik was heel zenuwachtig. Niet omdat zij het was, maar wel omdat ik heel de tijd hoopte dat de wifi het niet zou begeven en dat mijn strijkplank niet in beeld zou komen!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!