The Pussycat Dolls na 9 jaar terug samen

woensdag 27 november 2019 - 11:59
The Pussycat Dolls
Kevin Mazur
De Britse meidengroep The Pussycat Dolls komen nog eens samen tijdens het programma Britse The X Factor: Celebrity.

The X Factor

Nadat de geruchtenmolen al 2 jaar aan het draaien is, wordt het nu bevestigd: The Pussycat Dolls komen terug samen. Tijdens de finale van het Britse The X Factor: Celebrity op zaterdag 30 november zullen ze een exclusief optreden geven. Wat ze gaan zingen, is nog niet geweten.
De producers van The X Factor hadden jurylid Nicole Scherzinger, de belangrijkste zangeres van The Pussycat Dolls, gesmeekt om in dit programma een liedje te komen zingen. De andere groepsleden Kimberly Wyatt, Jessica Sutta, Melody Thornton en Ashley Roberts zagen dat ook zitten.
Ondertussen is duidelijk dat het geen eenmalig optreden zal zijn. The Pussycat Dolls zijn ook al in een studio gesignaleerd voor de opname van nieuwe liedjes. 

Schaars gekleed

De Amerikaanse choreografe Robin Antin kwam in 1995 op het idee om een vrouwelijke, grappige, variété-achtige groep op te richten. In Los Angeles werden The Pussycat Dolls boven de doopvont gehouden. De groep bestond uit danseressen die in lingerie en ouderwetse pin-up kostuums optraden. Ze waren in de Verenigde Staten heel populair.
In 2003 wilden The Pussycat Dolls ook zingen. Daarvoor werden de zangeressen Nicole Scherzinger, Melody Thornton en Kaya Jones aangetrokken. Waarbij Scherzinger het gezicht en de belangrijkste zangeres werd.  
De eerste belangrijke single was 'Don't cha', gevolgd door 'Stickwitu' en 'Beep'. De vierde single 'Buttons' zorgde voor heel veel stof. Volgens sommigen waren The Dolls in de videoclip te sexy gekleed.  
Na een aantal personeelswissels en muzikale meningsverschillen ging de oorspronkelijke bezetting van The Pussycat Dolls in 2010 uit elkaar. Er werden nog vergeefse pogingen gedaan om met andere zangeressen een doorstart te maken. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!