The Rolling Stones krijgen een steen op Mars

vrijdag 23 augustus 2019 - 15:37
Rolling Stones
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een steen op Mars genoemd naar Mick Jagger & co.

In november 2018 kondigde NASA aan dat hun Insite Lander succesvol geland was op Mars. Dat gaat gepaard met veel stof en lawaai. Dat heeft ervoor gezorgd dat een steentje, ter grootte van een golfbal, 1 meter verder rolde.
Dat werd opgemerkt in het vluchtcentrum van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. De steen kreeg meteen de naam "Rolling Stones Rock". Voor zover geweten is het de verst gelegen rollende steen in het melkwegstelsel. 
"Rolling Stones Rock" is een ode aan de grootste rock-'n-rollband van het heelal. 

"NASA heeft ons iets bezorgd waar we altijd van gedroomd hebben. Ik kan het nog steeds niet geloven. Als de NASA de steen terug mee brengt, zet ik hem op mijn schouw."

Mick Jagger

Bruce

Miljoenen hemellichamen cirkelen boven onze hoofden. Wie ze eerst ontdekt, mag ze ook een naam geven. Zo zijn er heel wat Belgische planetoïden vermeld naar bekende Belgen. Zoals Jacques Brel, Kim Clijsters, Armand Pien en Dirk Frimout.
In 1999 kreeg een kleine planeet de naam "Springsteen". Astronomen uit Nieuw-Zeeland hadden dit hemellichaam ontdekt toen ze in de nacht van 4 september naar muziek van Bruce Springsteen luisterden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!