Veerle Baetens over Oscarnominatie: "We hebben geen promo gemaakt, de film heeft voor zichzelf gesproken"

maandag 13 januari 2020 - 17:52
'Une soeur', de kortfilm waarin actrice Veerle Baetens meespeelt, is genomineerd voor een Oscar in de categorie ‘Live Action Short Film’. In 2014 was ze al eens genomineerd met 'The Broken Circle Breakdown'.

"Ik ben heel blij", vertelt Baetens bij Spits met David. "Vooral voor regiseusse Delphine Girard. Dit gaat heel veel deuren voor haar openen." 'Une Soeur' is een Belgische, Franstalige kortfilm van 16 minuten. Veerle speelt iemand die de noodlijn bemant en telefoon krijgt van een vrouw in nood. Die doet alsof ze met haar zus belt, omdat ze vast zit in de wagen met de man die haar bedreigt. Naast Veerle Baetens zijn de andere hoofdrollen voor Selma Alaoui en Guillaume Duhesme. "De film is gebaseerd op een echte noodoproep."

Is haar vlucht naar Los Angeles al geboekt? "Nee, ik wacht even af wat de rest van de crew en productie gaat doen. We hebben 20% kans om te winnen. Ik heb de andere genomineerden nog niet gezien, dus ik weet niet of ze goed zijn. Het is eigenlijk al fantastisch om gewoon genomineerd te zijn. We hebben voor deze film geen promo gemaakt, de film heeft voor zichzelf gesproken. En het thema is brandend actueel, zeker in Hollywood. Dat vergroot misschien wel onze kansen." Op 9 februari weten we of 'Une soeur' een beeldje mee naar huis mag nemen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!