Verhaal: Luisteraar Kristien vond op de bus een urne met de as van een Canadese vrouw!

zaterdag 8 januari 2022 - 11:00
Binnenkant bus
Canva
Luisteraar Kristien Van Herreweghe mailt naar De Zoete Inval: “Ik was negen jaar lang verantwoordelijk voor het schoonmaken van de bussen van De Lijn. Tijdens het poetsen vond ik soms de gekste dingen: portefeuilles, smartphones,… Zelfs een vals gebit! Maar ooit kreeg ik telefoon van een man uit Canada. Helemaal in paniek, want hij was iets belangrijks vergeten op de bus. Beste Luc Appermont, kan jouw panel dit raden?”

Verloren voorwerpen

"Mensen vergeten de vreemdste dingen op de bus", zo begint Kristien haar verhaal. "Ik heb al honderden gsm's en rugzakken gevonden. Volgens de procedure mogen we daarin kijken om na te gaan of we iets kunnen vinden dat ons kan linken aan de eigenaar, zoals een identiteitskaart of een rijbewijs. Vinden we niets? Dan brengen we de portefeuille naar de politie. Gsm's en kledij worden een goed half jaar bewaard bij de dienst 'verloren voorwerpen'. Komt niemand het ophalen? Dan brengen we die spullen naar een goed doel of naar een kringloopwinkel."

Letterlijk en figuurlijk een zwartrijder

En jawel, op een dag vond Kristien - alweer eens - een rugzak. Maar toen ze op zoek ging naar een identiteitsbewijs, kwam ze op iets heel verrassends uit. “Dit keer vond ik geen portefeuille, maar wel een urne met daarin de as van een Canadese vrouw. Ik liep meteen naar mijn baas, en zei: 'Dit is letterlijk en figuurlijk een zwartrijder!'"

Laatste wens

Het was de wens van de overleden vrouw om te worden uitgestrooid bij haar familie, op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Adegem. En dus ondernamen haar nabestaanden een heuse reis: vanuit Canada, over Londen en Brugge, tot in Adegem. "Ze waren zo blij dat ze eindelijk op hun bestemming waren, dat ze de urne van hun overleden moeder lieten liggen", legt Kristien uit. Helemaal in paniek belden ze ons op. Gelukkig werd het vlug opgelost. Zoiets kom je namelijk niet vaak tegen. "Ik denk dat ze voortaan minder verstrooid de bus zullen nemen", grapt Kristien. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!