Video: Tijs Vanneste zingt 'Den tijd' in Radio 2 Bene Bene

woensdag 13 januari 2021 - 07:00
Tijs Vanneste
Radio 2
Tijs Vanneste, alias Jef Van Echelpoel, is een zanger, tatoeëerder van Tom Boonen en acteur. In de lente presenteert hij 'De Kemping', een nieuw programma op Eén. Gelijktijdig wordt zijn nieuw album 'Hier is ’t goe' gelanceerd. De eerste single is 'Den tijd', een Nederlandstalige bewerking van de klassieker 'The times are a-changing' van Bob Dylan. Tijs bracht zijn gitaar mee naar Radio 2 Bene Bene en bracht een mooie versie van dit protestliedje.

De Kemping

Tijs Vanneste: "Het nieuwe programma 'De Kemping', dat in april op Eén te zien zal zijn, zal heel schoon zijn. Heel oprecht, heel onnozel, heel ontroerend en soms ook heel serieus. Heel het palet van emoties zit in 'De Kemping'. Het is een programma over een camping in De Kempen met negen jongeren die van het pad zijn geraakt. Er wordt tegenwoordig heel snel en hard geoordeeld over mensen, terwijl ik heel hard geloof dat het niet altijd hun fout is. Alles is een optelsom van de dingen die je hebt meegemaakt. Je kiest niet in welke nest je opgroeit. Ik ben er heel hard van overtuigd dat, als iedereen op maat behandeld wordt, iedereen heel waardevol kan zijn. Dat wil ik met 'De Kemping' laten zien."

Den tijd

Gelijktijdig met 'De Kemping' komt er een nieuw album, 'Hier is ’t goe', op de markt. Het eerste liedje is 'Den tijd'. Tijs Vanneste: "De inspiratie heb ik gevonden bij de klimaatmarsen van vorig jaar. Ik was heel blij dat jongeren nog eens reageerden. Of ze nu gelijk hadden of niet, dat doet er niet toe. Op deze acties werd via de (sociale) media heel hard gereageerd. Daarna is de politieke saga begonnen. Het ging daarbij over het grote gelijk. Het was hard tegen hard. Zo kom je nergens. En dan moest ook nog de coronacrisis beginnen, waarbij iedereen nog eens in zijn isolement moest kruipen. Waardoor de mensen nog scherper werden. Je kan het naïef vinden, maar ik vond dat er voor die negativiteit wel eens een alternatief mocht komen. Zo is het liedje 'Den tijd', een Nederlandstalige bewerking van 'The times are a-changing' van Bob Dylan tot stand gekomen. Ik ben er wel van overtuigd dat alles goed komt."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!