Werelddag tegen kanker: deze 5 artiesten overwonnen kanker

dinsdag 4 februari 2020 - 15:42
Artiesten die kanker overwonnen
Ook de muziekwereld wordt niet altijd gespaard van het slechte medische nieuws. Artiesten en muzikanten zijn ook maar gewone mensen die ook de vreselijke ziekte 'kanker' kunnen krijgen. Sommigen vernemen achteraf het positieve nieuws dat ze genezen zijn.

Jimmy Frey

In 1989 schreef Jimmy Frey zich in met het liedje 'Vrijen met jou' voor Eurosong, de preselecties voor het Eurovisiesongfestival. Om gezondheidsredenen moest Jimmy plots afhaken, hij had lymfeklierkanker.
Hij werd het gezicht van de VTM-actie Levenslijn. Samen met collega-artiesten nam Frey het liedje 'Samen leven' op. Jimmy Frey herstelde van zijn ziekte en richtte de Jimmy Frey-stichting voor kankerpatiënten op.

Anastacia

De Amerikaanse zangeres Anastacia was 35 jaar toen de dokters haar vertelde dat ze borstkanker had. Ze herstelde en richtte een fonds op voor jonge vrouwen met borstkanker. In 2013 moest ze haar tournee stop zetten omdat ze opnieuw borstkanker had.
Ze overwon haar ziekte nadat ze haar beide borsten liet amputeren.

Free Souffriau

Net zoals bij Jimmy Frey werd bij Free Souffriau in 2004 lymfeklierkanker ontdekt. Ze was net een relatie begonnen met muzikant Miguel Wiels. Door zijn steun en de behandeling herstelde Free vrij snel van haar ziekte.

Kylie Minogue

De Australische zangeres Kylie Minogue moest in 2005 onmiddellijk haar Australische tournee afzeggen omdat dokters haar vertelden dat ze borstkanker had. Vier dagen later onderging ze een gedeeltelijke borstamputatie, gevolgd door 2 chemokuren.
De ziekte dwarsboomde haar plan om moeder te worden.  

Rod Stewart

In 1999 kreeg Rod Stewart de diagnose van schildklierkanker. Na een lange behandeling bleek hij genezen te zijn. Stewart richtte de stichting The City of Hope op om zo de wetenschap een handje te helpen met de strijd tegen kanker.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!