Willy Sommers van de partij in nieuw seizoen 'Liefde voor muziek'

donderdag 10 september 2020 - 18:00
Willy Sommers
Radio 2
Het zevende seizoen van 'Liefde voor muziek' wordt weer de moeite. Geike Arnaert, Tourist LeMC, Ronny Mosuse en Willy Sommers zijn de eerste namen die volgend jaar elkaars liedjes zullen zingen.

Op de loopband

In 2021 kunnen we weer kunnen genieten van de mooie versies van Vlaamse liedjes in een nieuw seizoen van 'Liefde voor muziek'. De artiest die in de zevende editie in het oog springt, is Willy Sommers. Hij kreeg de vraag om deel te nemen toen hij op de loopband stond tijdens zijn cardiale revalidatie in het ziekenhuis. "Ik viel bijna van de loopband toen ik het telefoontje kreeg", klinkt het bij Willy. "Ik heb meteen 'ja' gezegd! Ik ben benieuwd wie mijn hits zal vertolken." We gokken dat Willy daarbij af en toe ook een zakdoek nodig zal hebben, want in 'Liefde voor muziek' zijn zelfs de grootste artiesten niet ongevoelig voor een traan meer of minder.

Geike, Ronny & Tourist zijn er ook bij

Geike Arnaert was gedurende 10 jaar het vrouwelijke gezicht van Hooverphonic. Zij leende haar stem aan de liedjes 'Sometimes', 'The World Is Mine' en 'Mad About You'. In 2018 scoorde ze met 'Zoutelande' een heel grote hit samen met de Nederlandse groep BLØF.
Tourist LeMC is de artiestennaam van Johannes Faes, de zingende maatschappelijk werker uit Antwerpen. Op zijn palmares staan de nummers 'En route', 'Horizon' en 'Spiegel'. Ook Ronny Mosuse mag binnenkort zijn koffers pakken. Samen met zijn broer Robert en Bart Peeters vormde hij in de jaren 90 de groep The Radios. Momenteel trekt hij aan de gitaar van The Clement Peerens Explosition. 'Tears in the morning', 'Gimme love' en 'Kom bij mij' maken veel kans om gecoverd te worden door de andere artiesten.

En ook Jelle, Jonas, Emma en Bert zijn bij de gelukkigen

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zingen al 15 jaar samen in verschillende covergroepen, zoals 'Mannen op de Baan' en 'Cleymans & Van Geel'. Daarnaast zongen ze ook samen met Gert Verhulst en Maggie MacNeal levensliederen in het programma 'Pappie loop toch niet zo snel'.
Van Jelle Cleymans verschenen er ook 2 albums 'Naakt doe ik de afwas' en 'Welk oog en hoeveel tranen'.
Emma Bale werd als 14-jarige opgemerkt in 'The voice kids' in 2014. Ze scoorde hits met 'All I Want', 'Run' en 'Fortune Cookie', een duet met Milow.
Bert Ostyn, is de zanger van de groep Absynthe Minded. Op zijn palmares staat de mooie klassieker 'Envoi', een hommage aan de schrijver ebn dichter Hugo Claus.

Beste zangers

'Liefde voor muziek' is een bewerking van een succesvol Nederlands programma 'Beste Zangers van Nederland'.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!