Op 13 februari 2019 verloor Willy Willy de strijd tegen kanker

donderdag 13 februari 2020 - 11:24
Willy Willy
Foto Dirk Annemans
Op woensdag 13 februari overleed Willy Willy aan de gevolgen van kanker. De Vlaamse Keith Richards werd 59 jaar.

Oostende

Willy Willy werd op 18 augustus 1959 geboren als Willy Lambregt. Hij groeide op in Oostende en werd er bevriend met Arno Hintjens.
Eind jaren 70 hield Willy van het stevige werk. Zo kon je hem aan het werk zien in onder meer de legendarische groep Revenge 88

 

Rock-'n-roll zit in mijn DNA.

Willy Willy

Brussel

Begin jaren 80 verliet Willy Willy de koningin der badsteden voor een nieuwe stek in Brussel. Arno, die eerder ook dezelfde verhuis deed, maakte voor hem een muzikaal eerbetoon met de titel 'Willy Willy'. Hij mocht zelfs meespelen in de videoclip.
In onze hoofdstad werd Willy door Marcel Van Thilt gevraagd om gitarist Luc Van Acker te vervangen bij Arbeid Adelt! Daar ontmoette hij de zangeres Dani Klein. Marcel Vanthilt: "Willy had de reputatie om geen vlotte prater te zijn. Maar hij was een zeer aangename man. Als hij erbij was, was het altijd gezellig en warm."

Willy had de reputatie om geen vlotte prater te zijn. Maar hij was een zeer aangename man. Als hij erbij was, was het altijd gezellig en warm.

Marcel Vanthilt

Vaya Con Dios

In 1986 vormde Willy samen met Dirk Schoufs en Dani Klein de groep Vaya Con Dios. Het liedje duurde niet lang. Na de eerste single 'Just a friend of mine"'verliet hij de groep om zich volledig te smijten voor The Scabs. Wegens een personeelsprobleem bij The Scabs werd hij namelijk als gitarist voor een éénmalige opdracht tijdens het E.B.U festival in Helsinki gevraagd. Omdat zijn bijdrage zo goed was, mocht hij in de groep blijven. Willy Willy stond toen voor de keuze om snel geld bij Vaya Con Dios te verdienen of zijn rock-'n-roll-hart te volgen. Het werd optie nummer 2.
In 1999 werd Willy het gezicht van Willy Willy & The Voodoo Band. Op hun palmares stonden 3 albums, waaronder 'Vampire with a tan'. In 2009 richtte hij, na een geslaagde reünie van The Scabs, de groep Willy & LaFayette op.

Eregalerij

Tijdens De Eregalerij in 2013 kregen The Scabs een Leven vol Muziek.
Een week voor zijn overleden ontving hij, samen met de andere leden van The Scabs, een Lifetime Achievement Award tijdens de MIA's 2019.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!