Worden smartphones binnenkort verboden tijdens concerten?

donderdag 5 september 2019 - 13:41
Smartphone op concert
Artiesten en komieken hebben meer en meer last van concertgangers met flitsende smartphones. Ze hebben er iets op gevonden.

Er zijn artiesten die willen dat voortaan smartphones opgeborgen worden, zodat er niet meer geflitst wordt en er geen opnames gemaakt worden. Want dat vinden ze irritant en niet meer leuk.
Onder meer Alicia Keys, Adele en Guns N' Roses maken gebruik van deze 'uitvinding'.
In de toekomst zal een artiest bij een traag liedje niet meer aan het publiek kunnen vragen om het lichtje in de gsm aan te steken.

Hoesje

Een aantal artiesten die hun optredens gsm-vrij willen houden, zijn in zee gegaan met Yondr.
Hoe werkt het? Elke concertganger steekt zijn/haar smartphone in een Yondr-hoesje. Dat zakje wordt vergrendeld. Je kan jouw telefoon dan niet meer gebruiken.
Na het optreden wordt het hoesje terug open gemaakt. En dan kan je weer bellen, sms-en, enzovoort.
Wat als er ondertussen iemand jou probeert te bellen? Geen probleem. Je verlaat de zaal. Iemand ontgrendelt het zakje en je kan terug telefoneren.
 

Yondr

Dronken man

Yondr werd ontwikkeld door Graham Dugoni. Hij kwam op het idee voor zijn hoesjes op een festival in San Francisco. Een dronken dansende man werd zonder zijn toestemming gefilmd. Het filmpje belandde op YouTube.
Momenteel wordt het ook in Amerikaanse scholen gebruikt. Met als gevolg dat de resultaten van de studenten verbeterden. Er was ook meer lawaai. ... De jongeren babbelden meer met elkaar dan vroeger.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!