Zo zorg je voor je 'Kom op tegen Kanker'-azalea

donderdag 12 september 2019 - 12:16
Kom Op Tegen Kanker
Het traditionele Plantjesweekend van Kom Op Tegen Kanker viert z'n 25ste verjaardag.

Tijdens het derde weekend van september kun je de azalea's van Kom op tegen Kanker bij een van de duizenden vrijwilligers kopen voor 7 euro. De opbrengst gaat naar steun- en zorgprojecten voor mensen met kanker en hun naasten.

Alle info over het Plantjesweekend vind je op de site van 'Kom op tegen Kanker'.

Zo zorg je voor je prachtige, Gentse azalea

Voldoende licht

Azalea’s hebben graag voldoende, indirect licht. Hoe frisser je ze zet, hoe langer ze bloeien. De plantjes hebben weinig last van centrale verwarming of airconditioning. Al is het nooit een goed idee om planten vlak bij de verwarming te zetten.

Geen natte voeten

Geef azalea’s niet te veel water. Voelt de aarde aan als een uitgewrongen dweil? Prima. In de bloei kunnen de plantjes iets meer vocht gebruiken. Toch houden ze nooit van natte voeten. Laat dus geen water staan in het schoteltje onder de pot. 

Dompel ze af en toe onder in een emmer water tot alle lucht uit de kluit verdwenen is en laat ze daarna goed uitlekken. Daar peppen azalea's van op! De plantjes zijn niet ziektegevoelig. Bemesting is dus overbodig.

Huisdieren

Ben je een honden- of kattenbaasje? Let dan toch even op. De azalea is niet geschikt voor consumptie. De bloem en het blad zijn giftig. Als dieren van de azalea eten, kunnen ze ziek worden. Zet de azalea’s dus buiten hun bereik.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!