Cleymans en Van Geel: "Het is een plaat gemaakt met het oog op live spelen en het publiek zot maken. Heel erg spijtig dat dat nu net niet mag!"

woensdag 3 juni 2020 - 17:08
Cleymans en Van Geel stonden te blinken van plezier toen ze op maandag 1 juni het podium afkwamen na hun concert tijdens Bene Bene.

Jonas Van Geel: “Het was heel spannend om nog eens te spelen! Hier en daar maakten we wel een schoonheidsfoutje (lacht). Het was de eerste keer dat we alles van de plaat speelden. Ik vond het heel leuk.”

Jelle Cleymans: “Het was ook heel leuk. Het is wel raar omdat je geen publiek hebt. Het is toch een optreden en er staan dan 2 personen, al zal er wel enorm veel volk effectief gekeken hebben. Een stadion vol waarschijnlijk! Alleen, je zag ze niet. In coronatijden wordt er plots gestreamd en ik heb wel al wat dingen vanachter mijn bureau ingespeeld. Maar nu is het wel de eerste keer dat je voelt dat er heel veel mensen kijken en je toch in een lege doos staat. Dat is echt vreemd! Maar heel fijn!”

Jonas Van Geel: “Het was ook de eerste keer sinds de plaat uitgekomen is dat we het live speelden. We hebben één keer een stukje van het nummer ‘Martine Tanghe’ gespeeld bij Danira in het programma ‘Vandaag’ met juist wij tweeën en zonder muzikant, en nu dus wel. Wat het spannend maakte. Enfin, het was echt heel leuk! Het ging ook zo snel voorbij? Het voelt een beetje alsof we op de parking van de Efteling komen, maar niet echt in de Efteling.”

Voor de Radio 2-luisteraars is er goed nieuws. Ik ga een hele zomer bij Radio 2-Antwerpen presenteren!

Jelle Cleymans

De Bubbel

Jonas Van Geel: “Door dat we de plaat hadden uitgebracht, hadden we wel meteen door dat het handig zou zijn om in elkaars bubbel te zitten. We moesten nog veel dingen samen doen. Die beslissing was snel gemaakt.”

Jelle Cleymans: “Het is een beetje een moeilijke keuze die iedereen moet maken. Vier mensen is niet veel. Dat was voor ons wel snel geklonken. Jonas durft al eens eten te bestellen, dus dat is ook mooi meegenomen (lacht). Gisteren heb ik mee Thaïs gegeten. Voor mij is dat ook echt heel handig hoor. Win-win op elk niveau!”

Een zomer op Radio 2

Jelle Cleymans: “Het is zo’n zonde om deze zomer niet te spelen. Niet enkel voor ons, maar voor alle artiesten. Onze zomer zag er zo fijn uit met dat nieuwe album. We keken daar enorm naar uit! Daarom hebben we die plaat ook gemaakt. Het is een plaat gemaakt met het oog op spelen en live optredens en het publiek zot maken. Of toch een poging daartoe. Dat dat niet mag! Daar moesten wij ons wel echt even overzetten. Zo spijtig!”

Jonas Van Geel: “Het is de eerste zomer in jaren dat wij niet gaan spelen, denk ik.”

Jelle Cleymans: “Voor de Radio 2-luisteraars is er wel ander goed nieuws. Ik ga een hele zomer op Radio 2-Antwerpen presenteren!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!