Siska Schoeters op bezoek bij De Warmste Straten van Geraardsbergen

dinsdag 22 december 2020 - 12:50
Siska bezoekt Lindsay die een inzamelactie op poten zette in Geraardsbergen. De actie was een groot succes en liep al snel uit de hand!

Siska Schoeters strijkt neer in Geraardsbergen. “Ik ben bij een actie waarvan ik denk: was er zo ook maar eentje in mijn dorp. Het soort actie waarvan ik denk dat heel veel mensen naar op zoek zijn.” Lindsay is bezieler van de actie. “Het is allemaal begonnen met een flyertje voor mijn buurt. Daarop stond een simpele oproep. Ik vroeg hen om wat leuks of lekkers, iets wat ze konden missen, in de doos voor mijn huis te deponeren. Maar ook verzorgingsproducten, want daar is er ook echt nood aan. Zo kon ik die spullen aan De Poort of Stop Armoede geven, twee organisaties die zich inzetten voor wie het moeilijk heeft.

Maar Lindsay’s actie is helemaal uit de hand gelopen. “Tijdens de eerste lockdown was het enkel ik en een collega die zo’n doos hadden staan. Toen hebben we het nog niet zo structureel aangepakt. Tijdens de tweede lockdown heb ik een berichtje gestuurd naar wat sociaal geëngageerde mensen in onze stad. Zo zijn we geëvolueerd naar veertig straten die meedoen. Tien dagen later zaten we aan tachtig straten, nu al een kleine honderd!

De actie is helemaal uit de hand gelopen! Heel Geraardsbergen heeft meegedaan.

Lindsay Temmerman

Ook bedrijven, winkels en horeca in Geraardsbergen sprongen mee op de kar. Alle ingezamelde producten en goederen komen goed terecht. “Onze inzamelactie voor speelgoed is ook enorm geëscaleerd. Daar hebben we kerstpakketten mee gemaakt. Die zullen via de organisaties en straathoekwerkers terechtkomen bij gezinnen die het nodig hebben.” Veel mensen om te bedanken dus. “Als eerste de straatverantwoordelijken die zich de laatste weken enorm geëngageerd hebben. Mijn kernteam, die alles mee in goede banen hebben helpen leiden. Iedereen van bij De Poort en Stop Armoede. En misschien ook mijn gezin die mij altijd laat gaan en ondersteunt in mijn projecten.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!