Steun de horeca in jouw buurt met 'Een smaakvol gebaar'

dinsdag 17 november 2020 - 17:37
Cafébaas Guy Schulpen van volkscafé De Kat in Antwerpen brengt met een herwerking van 'Café zonder bier' de campagne 'Een smaakvol gebaar' onder de aandacht. "Wat is er nog erger dan een café zonder bier, dat is een café zonder volk", klinkt het. Chefkok Wim Ballieu verschijnt samen met andere koks en café-uitbaters in de videoclip. Hij vertelt in 'Beste Buren voor de Warmste Week' wat de campagne precies inhoudt.

"Het is eigenlijk een soort kasbon voor de horeca, waarmee je lokale café- en restaurantuitbaters kan steunen. Bij een tweede bezoek krijg je nog eens 20 procent van het bedrag terug. Een win-win, voor de uitbater van het café of restaurant én voor trouwe klanten", legt Wim uit.

"We missen de klanten"

Wim vond het belangrijk om zijn schouders onder de campagne te zetten. "Om de horecacollega’s een hart onder de riem te steken doen we hieraan mee. We zijn gewoon als sector om gastvrijheid te bieden of om een ontmoetingsplaats te zijn voor mensen, en dat missen we nu allemaal. We missen dus echt wel de klanten, want het is toch een beetje eenzaam geworden."

Het ziet ernaar uit dat de horeca niet voor eind december zal openen. "Financieel zullen wij het wel redden dankzij de take-away bestellingen. Ook doordat Balls & Glory een keten is, houden we elkaar wel financieel boven water. Maar de zaken die dit niet gaan overleven zijn de kleine cafés of de restaurants met de superpersoonlijke aanpak. We moeten zorgen dat we die bij ons houden, want ze geven echt kleur aan een stad. En daarbij kan een actie zoals 'Een smaakvol gebaar' echt bij helpen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!