Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top30

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Carpaccio van langoustines: de zomer op je bord

wo 28 mei - 9:05

Zomers, zonnig, verfijnd en veelzijdig. Zo omschrijft Geert De Mangeleer de langoustine...

Zomers, zonnig, verfijnd en veelzijdig. Zo omschrijft Geert De Mangeleer de langoustine...

Heerlijk rauw, maar ook in bereidingen een echte topper.

De raad van Geert: hou het simpel. Kort aanbakken in olijfolie en even laten rusten. Voeg wat fleur de sel bij en klaar is kees.

Hieronder alvast een recept van carapccio van langoustines. Eenvoudiger kan niet. Lekkerder is ook moeilijk...

Carpaccio van langoustines

INGREDIENTEN (2 personen)

  • 12 langoustines
  • 1/2 limoen, het sap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kl platte peterselie, fijngehakt
  • 1/2 citroen, de zeste
  • olijfolie

BEREIDEN:

  • Verwijder de koppen, de schaal en het darmkanaal van de langoustines.
  • Plaats de langoustines mooi naast elkaar op een stukje plasticfolie. Wikkel ze in een laagje bakpapier en druk ze zachtjes plat.
  • Leg de carpaccio van langoustines op een bord en kruid met zeezout, peper en olijfolie.
  • Breng verder op smaak met limoensap en een mengeling van olijfolie, look en platte peterselie.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet