Carpaccio van langoustines: de zomer op je bord
wo 28 mei - 9:05

Zomers, zonnig, verfijnd en veelzijdig. Zo omschrijft Geert De Mangeleer de langoustine...
Heerlijk rauw, maar ook in bereidingen een echte topper.
De raad van Geert: hou het simpel. Kort aanbakken in olijfolie en even laten rusten. Voeg wat fleur de sel bij en klaar is kees.
Hieronder alvast een recept van carapccio van langoustines. Eenvoudiger kan niet. Lekkerder is ook moeilijk...
Carpaccio van langoustines
INGREDIENTEN (2 personen)
- 12 langoustines
- 1/2 limoen, het sap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 kl platte peterselie, fijngehakt
- 1/2 citroen, de zeste
- olijfolie
BEREIDEN:
- Verwijder de koppen, de schaal en het darmkanaal van de langoustines.
- Plaats de langoustines mooi naast elkaar op een stukje plasticfolie. Wikkel ze in een laagje bakpapier en druk ze zachtjes plat.
- Leg de carpaccio van langoustines op een bord en kruid met zeezout, peper en olijfolie.
- Breng verder op smaak met limoensap en een mengeling van olijfolie, look en platte peterselie.