
de madammen
Chef Peppe brengt Italië naar Limburg
di 28 mei - 7:39

Naar aanleiding van Limburg Proeft hebben De Madammen de Siciliaanse chefkok van het Italiaanse restaurant 'La Botte' in Genk uitgenodigd. En we kennen hem ook van Njam, Peppe Giacomazza.
Peppe geeft ons één van zijn receptjes mee. Smakelijk!
Cavatelli met aubergine, verse tomaten en ricottasalata
Voor 4 personen:
INGREDIENTEN:
500 gr cavatelli (korte pasta)
2 aubergines
8 romatomaten
6 blaadjes basilicum
200 gr geraspte ricotta (of parmigiano)
Olijfolie
Teentje look
Zout en peper
BEREIDING:
- Kook de cavatelli.
- Zet een pan op met olijfolie, voeg een teentje look toe (goed geplet zodat het aroma goed vrijkomt). Snij je romatomaten in blokjes. Voeg peper en zout toe en ook de basilicum. Gebruik een beetje vochtwater van de pasta (1 pollepel) en voeg dat in de pan bijn de tomaten. (op die manier wordt het een echte saus). Laat dit tien minuten sudderen op een laag vuur.
- Ondertussen kan je de cavatelli afgieten (zorg dat die al dente is. Kijk goed naar het aantal minuten op de verpakking). Gooi dan de pasta in de saus.
Wil je de cavatelli zelf maken?
- Maak een kuiltje in de rimacinata bloem, voeg geleidelijk het water toe en kneed tot een soepel deeg. Rol het deeg tot een bolletje en wikkel in plastiekfolie. Laat 10 minuten rusten in de koelkast.
- Rol het deeg uit in lange reepjes en snijd er cavatelli uit. Kook de pasta beetgaar in gezouten kokend water en giet af.