Ingrid Berghmans: "Je loopt rond als een kip zonder kop: wat kan en mag ik nog doen?"

maandag 25 mei 2020 - 15:07
“Met mij gaat het goed maar niet met mijn fitnesscentrum!” Ingrid Berghmans was heel eerlijk zondagmorgen bij Christel Van Dyck. De anders altijd opgewekte ex-judoka klonk erg bezorgd. “Nee, de vooruitzichten zijn absoluut niet denderend. 8 juni zouden we ten vroegste weer mogen openen en dan nog, er zijn heel veel restricties. Ik zou maar de helft van mijn club mogen open doen.”

Ze geeft volop toe dat deze periode heel erg slopend voor haar was: “In het begin besefte je het eigenlijk niet, je blijft maar hopen, en toch blijft het duren. Je loopt rond als een kip zonder kop: wat kan en mag ik nog doen? Je loopt echt verloren.”  

Tegelijk zit ze ook in met de gezondheid van de leden van haar fitnessclub. “We proberen met de leden wel contact te houden via videootjes, er is veel virtueel en weinig menselijk contact, en dat is nieuw in onze sector. Zo proberen we hen te motiveren. Ook met een nieuwsbrief, 4 keer per week sturen we hen iets om te blijven bewegen.”

Zoon opgesloten in Madrid

Uiteraard maakt ze zich nog meer zorgen om haar kinderen en haar bejaarde moeder. “Mijn zoon heeft opgesloten gezeten in een appartement in Madrid, met zijn kindje van 1 jaar. Ik heb zeker elke dag met hem contact. Ook met mijn moeder. Haar bel ik elke dag want ze wilde geen WhatsApp. Ze woont ver van mij in een serviceflat in Leopoldsburg. Gelukkig kan ze rekenen op een goede vriendin die de boodschappen voor haar doet.”
 
Ingrid volgde afgelopen maanden het nieuws als een echte freak. “Zelfs op CNN volgde ik alles op de voet. Als je ziet wat er in alle landen gebeurt dan ga je daar niet lichtjes mee om. Ook nu ga ik bijvoorbeeld nog niet zomaar naar de winkel, ook al zijn ze open.” 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!