Eregalerij eert nieuwe 'leden'

donderdag 5 februari 2015 - 21:00
Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven opgenomen in De Eregalerij van Radio 2.

Tijdens een feestelijke en muzikale avond in Kursaal in Oostende zijn Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven opgenomen in De Eregalerij van de Vlaamse Klassiekers. Met het initiatief bekronen Radio 2 en SABAM FOR CULTURE jaarlijks zowel tijdloze artiesten als nummers.

Dit jaar kregen ook de nummers 'Mijn vlakke land' van Jacques Brel en 'Mooie dagen' van Johan Verminnen een plaats in De Eregalerij.

Artiesten

Roland Van Campenhout werd gelauwerd voor zijn veelzijdig talent en ontelbare samenwerkingen met andere Vlaamse artiesten. Dani Klein voor haar lange internationale carrière en opmerkelijke stem. Roland Verlooven, de man achter onder andere Willy Sommers, voor zijn schrijftalent en neus voor nieuw talent.

Tijdens de show vanavond, gepresenteerd door Christel Van Dyck en Jelle Cleymans, werden de tijdloze artiesten opgenomen in De Eregalerij.

Nummers

Ook twee nummers werden dit jaar opgenomen in De Eregalerij. "Mijn vlakke land" van Jacques Brel, dat vanavond in een verrassende uitvoering gebracht werd door de Antwerpse comedian Michael Van Peel. Maddly Bamy, de laatste levenspartner en grote liefde van Jacques Brel, kwam speciaal uit Parijs naar Kursaal Oostende om de trofee in ontvangst te nemen.

Ook het lied “Mooie dagen” van Johan Verminnen krijgt dit jaar een welverdiende plaats in De Eregalerij. De trofee werd uitgereikt door Johan Boskamp, een goede vriend van Johan Verminnen en bekende speler van RWDM, destijds de favoriete voetbalclub van Verminnen.

Eerbetoon aan overleden zangers

Het afgelopen jaar heeft Vlaanderen afscheid moeten nemen van enkele grote namen uit de muziekwereld. Vlaamse schlagerzanger Jean Walter mocht 92 jaar worden, Vlaams kunstenaar en zanger Walter De Buck werd 80 en Luc De Vos, de frontman van Gorki, stierf geheel onverwacht op zijn 52ste. Zij kregen een warm eerbetoon van respectievelijk Christoff, Bert Verbeke en Maaike Cafmeyer.

De Eregalerij wordt op zondag 8 februari van 13 tot 16 uur uitgezonden op Radio 2. Je kan alle optredens dan ook hier op deze site bekijken, samen met heel wat filmpjes achter de schermen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!