De grote inspecteur Decaluwé smaaktest: hagelslag
ma 9 sep. - 6:45

We vliegen er meteen stevig in dit jaar met een smaaktest hagelslag. Inderdaad: de 'muizenstrontjes'!
Het was een Nederlandse chocolatier die ze voor het eerst maakte in 1936. Maar het idee kreeg hij van een 5 jarige jongen die vroeg om een nieuw lekker broodbeleg.
Niemand had toen kunnen weten dat de chocoladekeutels zo’n succes zouden worden... Want hagelslag kennen ze intussen al in de hele wereld - maar niet overal als broodbeleg.
In de Benelux, Indonesië en Suriname komt het op de boterham terecht, maar de rest van de wereldbevolking gebruikt het alleen om taarten en gebak te versieren.
Wij deden de smaaktest met 5 merken melkchocoladehagelslag:
- Jacques - 14,75 €/kg
- Kwatta - 8,08 €/kg
- Het huismerk van Carrefour - 5,00 €/kg
- Everyday van Colruyt - 2,82 €/kg
- Tartichoc van Aldi - 2,82 €/kg
Dit was de conclusie van professor voedingstechnologie André Huyghebaert :
Hagelslag is niet hetzelfde als chocolade, het is chocolade met veel extra suiker.
In Kwatta zit het meeste suiker (70 procent) en het inste cacaobestanddelen.
In Jacques zit de minste suiker en de meeste cacaobestanddelen.
En dit is de top 5 :
1. Everyday (Colruyt)
2. Jacques
3. Carrefour
4. Tartichoc (Aldi)
5. Kwatta