Benjamin Roeges wint de Radio 2 Humorklas 2020

woensdag 2 september 2020 - 12:46
Proficiat Benjamin Roeges! Hij wint de Radio 2 Humorklas 2020!

Vanavond vond de finale plaats van De Humorklas 2020 van Radio 2. De drie finalisten Fré Vanwijnsberghe (Wilrijk), Yannick Joos (Laken) en Benjamin Roeges (Wambeek) moesten er door de coronamaatregelen wat langer op wachten, maar vanavond mochten ze het dan toch eindelijk tegen elkaar opnemen op het podium in Koer en Toer Aalst. De jury, bestaande uit Walter Baele, Maaike Cafmeyer en Liv Laveyne, koos Benjamin Roeges als de winnaar van De Humorklas 2020. Hij werd bekroond tot Beste Leerling van De Humorklas 2020 en ging naar huis met een Amplo-cheque ter waarde van €1000.

De winnaar

Benjamin Roeges is 36 jaar en komt uit Wambeek. Hij nam in 2013 deel aan 'Zennekikomiek', een comedytraject uit het Pajottenland. Benjamin haalde in 2014 de voorrondes van Humo's Comedy Cup.

Het parcours

Elke twee jaar gaat Radio 2 in De Humorklas op zoek naar opkomend comedytalent. Met De Humorklas geeft Radio 2 onbekend humortalent de kans om zich te bewijzen. Cabaret, stand-upcomedy, humoristische liedjes, muzikale humor, sketches… Alles kan en alles mag, zolang de lachspieren maar in werking schieten. Uit de vorige succesvolle edities onthouden we deelnemers zoals Jens DendonckerKamal KharmachSander VDVYannick NobenSoe Nsuki en Amelie Albrecht. Allemaal hebben ze intussen hun sporen verdiend op en naast het podium.

De Humorklas 2020 begon in december 2019 met ruim 70 kandidaten die een filmpje instuurden. Na een intense selectiedag waarbij beginnende stand-upcomedians auditie deden voor 'meester' Han Coucke en een Radio 2-jury werden negen kandidaten geselecteerd, waarmee hoofddocent Han Coucke aan de slag ging in workshops. Zij werden de leerlingen van De Humorklas 2020.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!