50 euro om een tandarts van wacht te vinden: binnenkort verleden tijd?

maandag 13 januari 2020 - 08:10
Leen gaat tijdens het weekend op zoek naar een tandarts van wacht voor haar dochter die gevallen is en haar tand breekt. Ze belt de wachtlijn, maar wordt uiteindelijk niet geholpen en moet daarvoor 43 euro betalen! Ze is niet de enige die veel moet betalen voor weinig of geen service. Gelukkig neemt het Verbond der Vlaamse Tandartsen maatregelen.

Kato, de dochter van Leen, is op weekend met de KSA. Tijdens het ravotten verliest Kato een stukje van haar voortand. Leen gaat meteen op zoek naar een tandarts, en belt het 0900-nummer voor de tandarts van wacht. Het gaat om een betaallijn die 1,50 euro per minuut kost. Maar er loopt vanalles mis met het doorschakelen, waardoor ze uiteindelijk niet geholpen wordt.

Ook Leslie betaalt zich blauw om een tandarts van wacht te vinden. Zij heeft er 1 uur en een kwartier over gedaan om te weten te komen wie de tandarts van wacht is. En dat kostte haar maar liefst 50 euro.

De problemen zijn gekend

Het Verbond der Vlaamse Tandartsen heeft weet van de klachten. Stefaan Hanson van het verbond geeft toe dat er het één en ander fout loopt. Want ze kregen het voorbije jaar zelf ook vaak boze telefoons en mails van patiënten die niet of weinig geholpen worden als ze een tandarts van wacht zoeken.

Het Verbond der Vlaamse Tandartsen richtte de telefoonlijn zelf op, samen met de Vlaamse Beroepsvereniging van Tandartsen. De werking ervan wordt uitbesteed aan een extern callcenter. Daarom kost de betaallijn ook anderhalve euro per minuut. “Wij verdienen daar niks aan, alle kosten die de bellers betalen, worden doorgestort naar het callcenter om hun werking te betalen. Wij steken er zelf nog aan toe."

We weten dat er problemen zijn. De wachttijden en de kosten lopen op. We kunnen dat niet aanvaarden. 

Stefaan Hanson van het Verbond der Vlaamse Tandartsen

Vorig jaar is er bij het callcenter een overname gebeurd, en sindsdien deed het callcenter zijn werk niet meer op een correcte manier. De wachttijden liepen op, waardoor ook de kosten voor de bellers opliepen. “Er kwamen zelfs wekelijks klachten binnen. Wij kunnen dat niet aanvaarden, en we hebben een ander callcenter gezocht,” zegt Hanson.

Het nieuwe callcenter is aan de slag sinds 2 januari. “En sindsdien hebben wij geen klachten meer,” zegt Stefaan Hanson. “Laten we hopen dat het zo verder blijft.”

Hopen op een gratis nummer

Anderhalve euro per minuut blijft natuurlijk duur. “Zolang wij de telefoonlijn moeten uitbesteden aan een callcenter, kunnen we niet anders dan zoveel geld te vragen,” zegt Stefaan Hanson.

“Maar er is hoop. Wij kregen het nieuws dat de Federale Overheid de wachtdienst voor tandartsen zou opnemen in het algemene wachtnummer 1733.” Dat nummer wordt nu al in bepaalde gemeenten gebruikt om een huisdokter van wacht te vinden. Het is geen dure betaallijn, maar je betaalt gewoon het zonale tarief. Het is de bedoeling dat uiteindelijk iedereen die in België woont, dat nummer zal kunnen bellen om een huisarts van wacht te vinden. En in de loop van het jaar komen daar dus waarschijnlijk ook de tandartsen van wacht bij.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!