Als je reis afgelast is door corona, kan je dan ook je reisverzekering recupereren?

maandag 18 mei 2020 - 20:31
reis afgelast
Getty Images
Door de coronacrisis zijn veel reizen afgelast. Kan een reisverzekering die geldig is voor een jaar met een paar maanden verlengd worden? En kun je je geld recupereren als je een reisverzekering hebt genomen voor een specifieke reis?

Jaarverzekering verlengen?

Mensen die meer dan eens per jaar op reis gaan kiezen soms voor een reisverzekering die een jaar geldig is, maar door de coronacrisis zijn veel reizen afgelast. Veel reizigers stellen zich nu de vraag of het mogelijk is om de jaarverzekering met enkele maanden te verlengen.

Het is wettelijk niet mogelijk om die reisverzekering te verlengen met een paar maanden. Een jaar is een jaar, dat is contractueel vastgelegd. En de kans bestaat dat je je jaarverzekering toch nog gaat gebruiken later op het jaar. Maar in deze uitzonderlijke tijden bekijken verzekeringsmaatschappijen of ze een andere tegemoetkoming kunnen doen om de verloren tijd goed te maken. Die tegemoetkoming kan bij elke reisverzekeringsmaatschappij verschillend zijn, informeer je dus goed bij jouw maatschappij.   
 
Xavier Van Caneghem van Europ-Assistance zegt bij de Inspecteur op Radio 2: “Om de reizigers en onze klanten specifiek te ondersteunen heeft Europ-Assistance beslist om haar jaarabonnees een eenmalige korting toe te kennen van 12 procent en die korting gaat automatisch in bij een volgende vernieuwing van het contract. Via deze geste wil Europ-Assistance de periode van de lockdown compenseren en een teken geven dat wij onze klanten willen ondersteunen in deze moeilijke tijden.”  
 
VAB en TUI bekijken nog of ze de verloren tijd kunnen compenseren en op welke manier. Joni Junes van VAB : “We bekijken hoe we op een andere manier onze leden kunnen vergoeden of compenseren. Het is een unieke situatie die voor iedereen nieuw is en zodra we dit hebben uitgewerkt zullen we hierover uitgebreid communiceren naar al onze leden. “ 

 

"Europ-Assistance heeft beslist om haar jaarabonnees een eenmalige korting toe te kennen van 12 procent. Via deze geste wil Europ-Assistance de periode van de lockdown compenseren." 

Xavier Van Caneghem van Europ-Assistance

Kun je een reisverzekering recupereren die je hebt afgesloten bij een specifieke reis?  

"Bij Europ-Assistance krijg je een voucher. " zegt Xavier Van Caneghem, “Die voucher kan de klant dan terug gebruiken om bij een volgende onderschrijving van een tijdelijk contract of zelfs van een jaarcontract een korting te krijgen die evenwaardig is aan die voucher. Momenteel geldt dat tot 31 december. “  

Ook bij TUI kun je het betaalde bedrag van je reisverzekering recupereren via een voucher. Piet Demeyere van TUI: "Alles wat de reiziger betaald heeft, verzekeringen inbegrepen, zit in het bedrag van de voucher."  

Joni Junes van VAB: “Vanaf het moment dat die mensen hun voucher voor die reis gaan gebruiken zullen wij met VAB ook bekijken hoe wij die reisverzekering daaraan zullen koppelen. We zullen geval per geval bekijken wat we daar kunnen betekenen.”    

Vraag dus zeker na bij jouw reisverzekeringsmaatschappij of jij recht hebt op een voucher of een compensatie voor je betaalde reisverzekering wanneer je reis is afgelast door corona.   

  

  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!