Azijn is het goedkope wondermiddel om kalkaanslag te verwijderen

woensdag 14 oktober 2020 - 08:00
kat kijkt naar kraan waterdruppel
In sommige regio’s is het kraantjeswater hard: het bevat veel kalk en magnesium. Dat is geen probleem voor de gezondheid maar het kan wel zorgen voor kalkaanslag op je toestellen als je het water verwarmt. Gelukkig zijn er eenvoudige trucjes om kalk te voorkomen en te verwijderen.

Azijn als goedkoop wondermiddel om kalk te verwijderen  

Azijn is de makkelijkste en goedkoopste oplossing voor je kranen en douche.  Leg de onderdelen van kranen en douchekoppen af en toe in een azijnoplossing om te ontkalken. Als je onmiddellijk na gebruik naspoelt met koud water, heb je ook minder aanslag. 
 
Ook bij kleine huishoudtoestellen zoals een koffiezetapparaat of een waterkoker kan je de kalkaanslag verwijderen met een azijnoplossing.    

Regenwater is zacht water en ideaal voor je wasmachine   

Voor je wasmachine kan je anti-kalktabletten gebruiken als je wast op hoge temperaturen boven de 55 graden. Vaak zit er al een anti-kalkproduct in je wasmiddel.  Ook in je wasmachine kan een scheutje azijn bij je wasbeurten helpen om kalkaanslag te voorkomen en verwijderen.  

Indien mogelijk kan je je wasmachine aansluiten op regenwater want om te wassen heb je geen drinkwaterkwaliteit nodig. Regenwater is zacht, dan zal je minder of geen kalkaanslag hebben en ook minder wasmiddel moeten gebruiken. Het is absoluut noodzakelijk dat die regenwaterleidingen volledig gescheiden blijven van je drinkwaterleidingen.  

Regenereerzout voor je vaatwasmachine  

In de meeste vaatwassers is een waterontharder ingebouwd waarvoor je regenereerzout moet toevoegen. Veel vaatwastabletten bevatten al een anti-kalkproduct. 

Gedemineraliseerd water voor je stoomstrijkijzer  

Voor het stoomstrijkijzer gebruik je best gedemineraliseerd water. Lees altijd je handleiding. 

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!