de inspecteur
Barbecue lekker en voordelig tijdens het lange weekend
wo 29 mei - 6:12
Groenten en fruit op de grill
Zoete puntpaprika
Door zijn dunne schil is de puntpaprika ideaal om te grillen. Laat hem niet te lang liggen want hij verbrandt snel. Voor een extra smaakje kan je de paprika op voorhand vullen met gehakt.
De zoete puntpaprika is een groente die nog niet zo lang te vinden is in onze supermarkt. Ondertussen worden ze op eigen bodem gekweekt en zijn ze volop voorradig in de rekken.
PS: Wist je dat er in een puntpaprika meer vitamine C zit dan in een appelsien?
Rood fruit
Groenten op de barbecue, dat kennen we. Maar fruit? Jawel! Je kan ook een origineel dessert voorzien, zoals gegrilde aardbeien!
Vis: Enorm veel mogelijkheden
Met vis op de barbecue kan je volgens visboer Charles enorm experimenteren. Hij tipt twee bereidingsmanieren die makkelijk én lekker zijn:
Geheel of op een spiesje
Als je voor een gehele vis -met of zonder vel- kiest, ga je best voor een exemplaar met weinig graten en een vaste structuur. Enkele aanraders: rode poon, sardienen, verse makreel of een brochette met zalm- en zeewolffilet.
Papillot
Je kan gaan voor een voorverpakte papillot uit de supermarkt, dat duikt meer en meer op. Maar je kan ook gewoon zelf aan de slag met zilverpapier!
Barbecue tips van de meester
Davy De Sutter, oprichter van de BBQ-Academy heeft een paar belangrijke tips!
- Voorzie een tafeltje naast de bbq waarop je al het materiaal kan klaarleggen. Zo hoef je tijdens het grillproces niet achter een missende tang te zoeken
- Baken een veilige zone af, zeker wanneer er kinderen rondlopen
- Laat de houtskool of kokosbriketten eerst voldoende warm worden, zorg dat ze een mooie grijze laag krijgen
- Bij een gastoestel laat je het rooster met deksel erover een 10-tal minuten opwarmen
Tot slot nog één belangrijke tip van Davy: Neem vooral de tijd om te barbecueën!