"Beste verzekering": wat is het waard?

vrijdag 12 oktober 2018 - 08:13
In een reclamespot stoeft Ethias dat hun BA autoverzekering door Decavi voor de derde keer tot beste is verkozen. Maar wie of wat is Decavi? En wat is die verkiezing waard?

Decavi is een bedrijf dat diensten aanbiedt voor de verzekeringssector. Het is volledig onafhankelijk, en is dus niet gebonden aan één of andere verzekeringsmaatschappij.

Decavi organiseert ondermeer seminaries en evenementen voor de verzekeringssector. Het bedrijf doet ook marktstudies, het vergelijkt verzekeringsproducten. Twee keer per jaar reikt Decavi 'verzekeringstrofeeën' uit: één voor de levensverzekeringen en één voor de autoverzekeringen. En dit jaar heeft Ethias dus de trofee voor de beste autoverzekering gewonnen.

De beste, ja maar...

De jury van de verkiezing bestaat uit onafhankelijke specialisten: consultants, docenten, experten uit de sector. Zij baseren zich alleen op de algemene voorwaarden van de verzekeringen om die trofee uit te reiken. Zo kijken ze bijvoorbeeld of de takelwagen je ook in het buitenland te hulp schiet. Op basis van die voorwaarden, wordt de beste verzekering gekozen. De trofee houdt dus geen rekening met de service en de prijs. 

Een leemte in de verkiezing

"We willen de service wel beoordelen, maar die is heel moeilijk te vergelijken," zegt Laurent Feiner, stichter en gedelegeerd bestuurder van Decavi. Want je kan wel de beste algemene voorwaarden hebben, als de service niet optimaal is, dan heb je als klant geen goede verzekering.

De verkiezing zou inderdaad completer zijn als we ook rekening kunnen houden met de service.

Laurent Feiner

Ook met de prijs houdt Decavi geen rekening. "We willen objectief zijn", zegt Feiner, "algemene voorwaarden zijn heel objectief. Maar je kan van de goedkoopste verzekering niet zomaar zeggen dat ze de beste is."

Dus Ethias heeft de beste algemene voorwaarden. Het is niet zeker of ze ook de beste service heeft. En al helemaal niet of ze prijs-kwaliteit de beste zijn. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!