Boekenwinkel Boekarest over corona: "Klanten brachten eten omdat ik daar geen tijd meer voor had"

zaterdag 30 mei 2020 - 16:28
Foto: Boekarest
“Lieve klanten, wij zijn jullie zo dankbaar dat het bijna belachelijk wordt.” Die woorden staan te lezen op de etalage van Boekenwinkel Boekarest in Leuven.

"Klopt als een bus", vertelt Maartje Swillen. "We zijn een kleine boekhandel in het centrum van de stad. In maart besliste de overheid, waarschijnlijk terecht, dat wij dicht moesten. Onze klanten zeiden dan: oké, maar we gaan tóch bij jullie boeken blijven kopen. Ik was daar echt van ontroerd. Om te zien hoe ver mensen gaan om toch maar bij ons te kunnen kopen. Ik wist dat wij trouwe klanten hebben. Maar de mate waarin klanten zonder probleem langer wachten op een bestelling of ons blindelings vertrouwden wanneer we een boek aanbevolen, dat was fantastisch. Op een bepaald moment brachten klanten mij eten, soep en taart omdat ze door hadden dat ik daar geen tijd meer voor had."

Ik bak heel graag wafels en zou mijn klanten daar graag me bedanken. Maar daar is ’t nu jammer genoeg nog niet het moment voor.

Maartje Swillen

Bakfiets

“We hebben in allerijl een website online gezet. Dat hadden wij zelfs niet, die hebben we snel laten maken. Onze mailbox ontplofte, langs daar kwamen alle bestellingen binnen. In groot-Leuven hebben we alles per bakfiets geleverd. Daarvoor ben ik gaan aankloppen bij een lokale fietsenwinkel. Ik had alleen maar een gewone, kleine fiets. De hele lockdown heeft handelaars ook dichter bij elkaar gebracht. Je kan dat niet alleen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!