Coronatoeslag mag, maar misbruik wordt bestraft

dinsdag 19 mei 2020 - 09:13
Getty Images
Het leven wordt wat duurder door de coronamaatregelen. Heel wat luisteraars van De Inspecteur op Radio 2 laten weten dat ze coronatoeslagen moeten betalen: 5 euro extra bij de kapper, 15 euro in de garage, … Om gemaakte kosten in verband met veiligheid en bescherming te dekken. Maar mag dat wel?

Ja, dat mag. Het moet wel op voorhand duidelijk aangegeven worden. En de toeslag mag ook niet overdreven zijn in vergelijking met de gemaakte kosten. Minister van Consumentenzaken Nathalie Muylle laten weten dat eventueel misbruik onderzocht zal worden.

"De economische inspectie is proactief controles aan het doen. De coronatoeslag moet altijd evenredig zijn met de werkelijke meerkost. We mogen ook niet in woekerprijzen terecht komen, dan moeten we optreden." Als je het gevoel hebt dat je een toeslag moet betalen die niet oké is, dan kan je dat melden.

"Vandaag zitten we aan een 19-tal meldingen," zegt minister Muylle. "Dan gaat ’t vooral over verhuur of dringende bestellingen die plots véél duurder zijn. Maar als we het niet weten, kunnen we er niet op reageren. Laat ’t ons dus zeker weten."

Een melding maken kan via deze website.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!