De ene citroenschil is de andere niet

dinsdag 18 oktober 2016 - 07:00
Onbehandelde citroenen zijn geen biocitroenen. Biocitroenen zijn niet altijd onbehandeld.

Onbehandelde citroenen zijn geen biocitroenen. Biocitroenen zijn niet altijd onbehandeld...

Wat is het verschil?

Gewone citroenen krijgen na de pluk een laagje was dat hen doet glanzen en waarin een chemisch middel tegen schimmels zit.

Onbehandelde citroenen kregen dat chemisch anti-schimmelmiddel na de pluk niet.

Biocitroenen kregen geen chemisch anti-schimmelmiddel en kregen ook tijdens de groei geen chemische middelen. Ze kunnen wel een waslaagje gekregen hebben op basis van natuurlijke middelen.

Mag je de zeste van citroenen opeten?

Citroenschillen eten we gewoonlijk niet op. De zeste wordt wel gebruikt als smaakmaker in gerechten.

Volgens professor Spanoghe van de Universiteit Gent is het niet erg als je een beetje zeste van een gewone citroen eet. Het anti-schimmelmiddel doodt schimmels, en dat zijn levende organismen. De mens is ook een levend organisme, maar het middel is niet in die mate op de citroenen gespoten dat het ook ons zou doden.

Bovendien zijn de citroenen in de winkels gecontroleerd om te zien of ze voldoen aan de Europese normen qua bestrijdingsmiddelen.

Wil je geen chemische anti-schimmelmiddelen binnen krijgen, dan kies je best voor biocitroenen, of onbehandelde citroenen. Maar deze laatste zijn in de winkels minder te vinden dan biocitroenen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!