De Lijn stopt met papieren magneetkaarten

woensdag 24 juni 2020 - 16:58
Vanaf 1 juli kan je op bussen en trams van De Lijn niet meer betalen met een magneetkaart. Oude kaarten kunnen tot eind september 2020 worden omgeruild.

De Lijn stopt vanaf 1 juli met het gebruik van papieren tickets met magneetstrip op haar trams en bussen. Volgens de vervoersmaatschappij passen de oude papieren kaartjes niet meer bij een modern en groen bedrijf. Ook de ontwaardingstoestellen zouden verouderd zijn. Daarom worden beiden vanaf 1 juli 2020 niet langer gebruikt. Op de kusttram blijven de tickets met magneetstrip wel nog in gebruik tot 30 september 2020.

Wie nog over magneetkaarten beschikt, kan die omruilen tot 30 september 2020 in de Lijnwinkels, voorverkooppunten én online. Er wordt geen geld terugbetaald.

Ook cash definitief verdwenen

Ook cash betalen op trams en bussen is al enige tijd niet meer mogelijk. Aanvankelijk was de stopzetting van cash op de voertuigen van De Lijn gepland voor later op het jaar, maar door de corona-epidemie kwam deze maatregel er eerder. Het is al sinds maart niet meer mogelijk om met cash geld te betalen op de bussen en trams.  

Meer info over het omwisselen van je papieren ticket vind je hier.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!