De prijs van de tong swingt de pan uit

donderdag 6 juni 2019 - 11:50
In het boodschappenlijstje vind je wat er nu volop vers, voordelig en voorradig is. Goed om in het achterhoofd te houden wanneer je naar de winkel gaat.

Vis: Een kleinere vangst

Slecht nieuws op zee want door een lage vangst, is de vis iets duurder. Vooral de prijs van de Noordzeetong swingt de pan uit. Toch is er verbetering op komst volgens visboer Charles. Want vanaf volgende week mag er weer gevist worden in de golf, in het westen van Frankrijk. Daardoor komt er opnieuw meer tong binnen en zullen de prijzen opnieuw normaliseren. 

De kabeljauw en kabeljauwhaas uit het Noorden zijn momenteel ook prijzig. Nog stijgers zijn de rog, de zeeduivel en de griet. Een betere koop deze week is de roodbaars en de zeewolffilet!

Groente: Venkel

Er is opnieuw Belgische venkel te verkrijgen in de supermarkt. Tot een paar weken geleden moesten we het nog doen met import. Kijk dus in de winkel goed uit dat je venkel kiest van eigen bodem: zeer lekker en goed voor het milieu!

Fruit: Framboos

Het seizoen van de Belgische bessen, waaronder de framboos, is gestart. De oplage is nog niet bijster groot waardoor je ook vrij veel betaald. Maar vanaf de tweede helft van de maand gaat het seizoen in kruissnelheid en kan onze portemonnee opgelucht adem halen.

De bessen van eigen bodem zijn een lange tijd beschikbaar, tot eind oktober. Dat komt omdat de telers gebruik maken van verschillende technieken (volle grond, achter glas, beschermd,..) en omdat er verschillende rassen van één bepaalde bes gekweekt worden.

Bloemen: Clematis als snijbloem

De clematis doet meteen denken aan de tuinplant maar ze zijn ook in snijbloemvorm beschikbaar. Er staan een viertal klokvormige bloemen op een erg dunne steel. Hij lijkt fragiel maar eigenlijk is de clematis een sterke bloem met een houdbaarheid van 14 dagen.

Gaan ze toch paraplu hangen? Snij de steel dan schuin aan en zet ze in proper, lauw water. Zo heb je er terug geniet van!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!