De Smaaktestdag van De Inspecteur: het verslag

zondag 24 februari 2019 - 15:09
De eerste Grote Smaaktestdag van De Inspecteur was een succes. 100 proevers zijn op zondag 24 februari naar Leuven afgezakt om hun scores te geven bij verschillende producten. Tussen het proeven door leidt een gids hen door de stad Leuven, van de ene proeflocatie naar de andere.

De proevers komen uit alle provincies en hebben alle leeftijden. Van West en Oost en van jong naar oud, een goede mix! Ze proeven 9 producten. Gesuikerde cornflakes, mayonaise, grenadinelimonade, groene ijsthee, granola, nougat, gebakken gehaktballen uit de koelafdeling, agrumlimonade en aardbeiconfituur light. Een hele mond vol!

Van alle producten moeten ze vijf merken proeven. Smakelijk! Gelukkig moeten ze maar enkele hapjes nemen. 

 

De smaaktesten gebeuren op verschillende locaties in Leuven. In de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein proeven de mensen gehaktballen en granola. In Museum M staan grenadinelimonade en gesuikerde cornflakes klaar. 

In het Radiomuseum proeven ze nougat en groene ijsthee. En in het stadhuis serveren we aardbeiconfituur light en agrumlimonade.

De deelnemers moeten vijf merken proeven, en hun top 3 ingeven. Ze doen dat via een app op hun smartphone, die het bedrijf Ecco La Luna voorziet. Makkelijk: klikken en doorsturen en hopla, de redactie van De Inspecteur weet meteen welk merk het populairst is! Voor de proevers - en alle andere luisteraars - is het nog wachten tot de resultaten in de uitzending bekend worden gemaakt!

Onderweg vertelt een gids over de verschillende gebouwen. De proevers moeten goed luisteren, want op het einde van de smaaktestwandeling krijgen ze nog een quiz voorgeschoteld over Leuven. Weet jij bijvoorbeeld in welke stijl het stadhuis van Leuven is gebouwd? Of wie het Museum M opende in 2009? 

De mensen leren Leuven kennen. En ze zijn positief verrast!

 

Wow! Ik vind Leuven mooier dan Antwerpen! Dat had ik niet verwacht... 

Deelnemer smaaktestdag

De apotheose komt op het einde. Want tijdens de smaaktest mayonaise worden lekkere frietjes geserveerd. 

Je gaat ervan uit dat je 'jouw merk' er dadelijk uithaalt. Maar zo simpel is het niet. 

Deelnemer smaaktestdag

Helemaal uitgeproefd trekken de proevers in de namiddag door de zonnige straten van Leuven. Het was een smaakvolle dag! Bedankt proevers, gidsen en de stad Leuven! 

Hier kan je een uitgebreid fotoverslag zien!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!