Een heerlijk kopje zwammenthee!

dinsdag 23 september 2014 - 16:09
Reishi thee
In de hype rond de Superfoods kreeg De Inspecteur een mailtje over thee gemaakt van wonderbaarlijke Reishi paddenstoel.
De Inspecteur kreeg een mailtje van Lieve, Linda, Carine en Lalé. Zij werken samen in een kledingwinkel in Hasselt. Enkele maanden geleden zijn ze samen 'reishi' beginnen te drinken. Supergezond zou dat zijn… De Reishi of 'lakpaddenstoel' is een zwam die al eeuwenlang bekend is in Japan en in China. De paddenstoel der onsterfelijkheid wordt hij genoemd.
Reishi
Of de zwam ook wonderbaarlijke werkingen herbergt die we met traditionele wetenschap kunnen vaststellen, vroegen we aan Professor Jan Tytgat, toxicoloog en farmacoloog aan de KULeuven.
Kort samengevat was zijn reactie: je mag het preventief nemen, tenzij je er maagklachten van zou krijgen. Er worden wel net iets te veel positieve dingen aan toegedicht en zeker bij kanker is het uiteraard nonsens. Maar het kan dus zeker je weerstand verbeteren als je drie keer per dag een thee drinkt met een halve gram van die Reishi.

Je kan de reishi-producten kopen bij sommige natuurvoedingswinkels of op het internet.

Maar je kijkt best na of de producten wel bij ons erkend zijn. Dat kan via deze website waar je de merknaam of productnaam intikt.

De lijst van producten wordt regelmatig aangepast.


Als je nu al zin hebt in een kopje, dan toont onderstaand filmpje (Engels) je hoe je dat moet zetten.
En lijkt dat je niet meteen aantrekkelijk als ontbijt? Geen nood, je kunt er ook soep van maken of ze op de grill gooien. Of laat hieronder gerust jouw ervaringen of bedenkingen weten!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!